24 Ιουνίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Σερραϊκής καταγωγής ο Ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες.


Σερραϊκής καταγωγής είναι ο ιερέας ο οποίος κατηγορείται για την Επίθεση με καυστικό υγρό

εναντίων μητροπολιτών έξω από τη Μονή Πετράκη.Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Γλυφάδας, Κηφισίας, Άρτης, Κασσάνδρας, Ζακύνθου, Γουμενίσσης και Δρυϊνουπόλεως.

Ο ιερέας που δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών και θα ακολουθούσε η καθαίρεση του, ζούσε τα τελευταία χρόνια στο χωριό Φλάμπουρο του Δήμου Βισαλτίας. Ο συγκεκριμένος άνδρας αρνούνταν τις κατηγορίες που του αποδίδονταν και είχε πει στους συγγενείς τους πως εάν καταδικαστεί θα προχωρήσει σε αυτοχειρία.

Ο συγκεκριμένος ιερέας με καταγωγή από το Φλάμπουρο δεν ήταν ιερέας σε κάποια από τις μητροπόλεις του Νομού Σερρών, αλλά ανήκε στη Μητρόπολη Βεροίας.

Σήμερα κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας, επιτέθηκε με το υγρό σε όλους όσοι κάθονταν στην έδρα και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, άκουσε τις φωνές ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη και έπεσα πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα.

Συνελήφθη άμεσα κάθως τυχαία από το συγκεκριμένο μέρος περνούσε μια περιπολία.
Οι Μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο ενώ τρεις που φέρουν πιο σοβαρά εγκαύματα διακομίζονται στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Στο Λαϊκό μετέβη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους .

Στο «Λαϊκό» βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πιστεύουμε με τη φροντίδα των γιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία», δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος. Επεσήμανε πως ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του και καθώς είχε εφοδιαστεί με βιτριόλι, έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. «Περίπου 7 ή 8 πρόσωπα έχουν πάθει εγκαύματα, άλλα μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα», είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε πως με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού, «ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι η υγεία των μητροπολιτών θα πάει καλύτερα.

Κλείνοντας, δήλωσε είπε πως το περιστατικό είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Ο Μητροπολίτης Σταγών, Θεόκλητος, που ήταν μπροστά στο περιστατικό, μίλησε στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά μετά την επίθεση. Όπως είπε, «ο κατηγορούμενος, ο οποίος καθηρέθη για τα παραπτώματα που είχε κάνει, δεν το δέχτηκε και το έριξε (το καυστικό υγρό) στους αρχιερείς».

φωτιστικά inde.gr