12 Απριλίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Σενάρια για σχέδιο της Τουρκίας να αποστείλει μετανάστες με κορονοϊό στην Ελλάδα


Ένα σενάριο για σχέδιο της Τουρκίας να στείλει μετανάστες με κορονοϊό στην Ελλάδα κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες.

Μάλιστα, τα άτομα αυτά φέρονται να έχουν μεταφερθεί στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, με ορισμένους να φαίνεται να είναι απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Κουμουτσάκος: Ο εκβιασμός της Τουρκίας προς την Ευρώπη θα αποτύχει και στο Αιγαίο

Κάθε πιθανή μεταναστευτική άφιξη θα μπαίνει σε καραντίνα, είτε υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τις μεταναστευτικές αυτές ροές είτε όχι, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA.

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα σχετικά με τα οποία παρατηρούνται συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, υπό τον συντονισμό της τουρκικής αστυνομίας, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «έχουμε εδώ και πολύ καιρό επισημάνει ότι θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας περί πιθανού “ανοίγματος” των μεταναστευτικών πυλών. Οι δηλώσεις αυτές έχουν σαφή στόχευση πίεσης και εκβιασμού προς την Ευρώπη και ξεκίνησαν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο».

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι «αυτά τα οποία είδαμε πριν ένα – ενάμισι μήνα περίπου στον Έβρο, ήταν μία, κατά κάποιο τρόπο προαναγγελθείσα, πολιτική εξαναγκασμού, χιλιάδων ανθρώπων να λειτουργήσουν σαν ένας ζωντανός πολιορκητικός κριός για την παραβίαση των ελληνικών συνόρων, ώστε να ασκηθεί πίεση και εκβιασμός στην Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Η πολιτική εκβιασμού στον Έβρο δεν πέρασε. Όπως απέτυχε εκεί η πίεση προς την Ελλάδα και ο εκβιασμός προς την Ευρώπη, θα αποτύχει οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα και στη θάλασσα του Αιγαίου».

Κατρούγκαλος: Δεν πρέπει να τοποθετούμαστε αμυντικά απέναντι στις κινήσεις της Άγκυρας

Την άμεση ενεργοποίηση της κυβέρνησης με συγκροτημένη στρατηγική που θα θέτει την Τουρκία προ των ευθυνών της ζητεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δεν πρέπει να τοποθετούμαστε αμυντικά απέναντι στις κινήσεις της Άγκυρας αλλά να έχουμε μια συγκροτημένη στρατηγική που να θέτουμε την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της αναδεικνύοντας τη διάσταση του ζητήματος ως ευρωτουρκικό ζήτημα και ζητώντας από τους εταίρους όχι μόνο δηλώσεις ηθικής συμπαράστασης αλλά να θέσουν κόκκινες γραμμές με κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε στο MEGA ο κ. Κατρούγκαλος.

φωτιστικά inde.gr