1 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Σεισμός στη Σάμο: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου Αρη -«Αγκάλιασε την Κλαίρη για να την προστατέψει αλλά δεν πρόλαβαν…»


Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου Άρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαζί με την 15χρονη Κλαίρη, όταν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού στη Σάμο, τους καταπλάκωσε τοίχος ενός παλαιού κτιρίου.

Ο δημοσιογράφος Αλέξης Κομνηνός, ο πατέρας του 17χρονου Άρη μίλησε στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε την τραγική στιγμή που συνειδητοποίησε ότι τα δύο παιδιά χάθηκαν τόσο άδικα από τον φονικό σεισμό.

«Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν» ανέφερε ο τραγικός πατέρας μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Κομνηνός δήλωσε ότι αφότου βρήκε τον μικρότερο αδελφό του Άρη, Γιάννη, τον πήγε στη σύζυγό του και συνέχισε να ψάχνει τον Άρη, ο οποίος δεν απαντούσε στις κλήσεις τους. Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά τον σεισμό, ενώ έψαχνε τον γιο του, σημείωσε ότι αρχικά βρήκε με τον πατέρα της Κλαίρης τις τσάντες των παιδιών.

Όπως είπε, οι διασώστες και οι πυροσβέστες σκάβανε με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά, ενώ ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου Γιώργο Μιαούλη. «Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το ‘’παιχνίδι τελείωσε’’», δήλωσε συγκλονισμένος.

Για μια ακόμα φορά, ο κ. Κομνηνός, απηύθυνε έκκληση να υπάρξουν δράσεις για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Αυτό το ζήτημα έθεσε και την Παρασκευή ο ίδιος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί.

«Πρέπει να βρεθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στη μνήμη των παιδιών μας… Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια 30 – 40 χρόνων, και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου πάλι αυτά τα κτίρια θα εγκυμονούν κινδύνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο πρωθυπουργός είδε το σημείο και δεν πίστευε στα μάτια του… Από το συγκεκριμένο σημείο, και από άλλους διπλανούς δρόμους στην ίδια κατάσταση, περνούσαν ο Άρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο» σημείωσε.

Σεισμός στη Σάμο: Θρήνος για τα νεκρά δύο παιδιά

Τα δύο παιδιά, ηλικίας 17 και 15 χρόνων, ανασύρθηκαν νεκρά την Παρασκευή, από ερείπια στο Βαθύ της Σάμου, βυθίζοντας στη θλίψη το νησί αλλά και ολόκηρη την Ελλάδα.

Τα δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοιχοποιία στο Βαθύ της Σάμου, γυρνούσαν εκείνη την ώρα από το σχολείο. Συγκεκριμένα, η τραγωδία σημειώθηκε όταν οι δύο μαθητές, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, βρέθηκαν στο σημείο τη στιγμή που κατέρρευσε ο τοίχος του πρώτου ορόφου και τα καταπλάκωσε. Συνεργείο της Πυροσβεστικής που έσπευσε ανέσυρε τα δύο παιδιά, αλλά ήταν πλέον αργά.

Η σπαραξικάρδια ανάρτηση του πατέρα του 17χρονου Αρη

Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον γιο του, Αρη, που άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή μετά τον σεισμό στη Σάμο, ο πατέρας του 17χρονου, δημοσιογράφος Αλέξης Κομνηνός.

Η ανάρτηση του πατέρα του 17χρονου