Σε ισχύ μέχρι αύριο στις 7.30 το πρωί θα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων, που τέθηκε το πρωί σε εφαρμογή στο δάσος του Σέιχ Σου, σύμφωνα με απόφαση της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο λόγος λήψης της σχετικής απόφασης ήταν ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά στο τμήμα του Περιαστικού Δάσους (Σέιχ-Σου), που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη. Εξάλλου απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι αύριο στις 7.30 το πρωί τέθηκε σε εφαρμογή και για το τμήμα της δασικής έκτασης Ωραιοκάστρου (δασόκτημα Ωραιοκάστρου). Αποφασίστηκε τέλος και η αυστηρή και αυξημένη επιτήρηση των δασικών συμπλεγμάτων των Δ.Ε. Λαγκαδά και Σταυρού και του Δάσους Χορτιάτη.

Στο μεταξύ, η αυτοτελής διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μεταδίδει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μήνυμα για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων από τους πολίτες για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς. «Δεν καίμε σκουπίδια, ξερά χόρτα και κλαδιά, δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές, δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος, δεν παίζουμε με τη φωτιά γιατί η φωτά δεν παίζει μαζί μας» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Σε επιφυλακή και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή τέθηκαν, άλλωστε, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, που εμπλέκονται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών για σήμερα προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.

«Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνουν άμεσα την πυροσβεστική για οποιοδήποτε συμβάν αντιληφθούν» δήλωσε ο κ. Βεργίδης.