12 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Σε ετοιμότητα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας: Δίχτυ προστασίας για την επίσκεψη ΠτΔ στο Καστελόριζο – Κορυφώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν


Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο την Κυριακή το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πεντάγωνο είναι σε ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουν μία νέα πρόκληση των Τούρκων την οποία και θεωρούν σίγουρη.

Η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στο Καστελόριζο για τα 77 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού, παρά την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων εβδομάδων. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κ. Μακρή, η ομιλία της αναμένεται να είναι άκρως αιχμηρή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Ρόδο στις 10 το πρωί και από κει αναμένεται να μεταβεί στο Καστελόριζο με ελικόπτερο τύπου Σινούκ.

Η ανησυχία για μια ενδεχόμενη παρενόχληση του ελικοπτέρου της κ. Σακελλαροπούλου, όπως έχει συμβεί και σε άλλους αξιωματούχους, είναι μεγάλη.

Έτσι, η πολεμική αεροπορία θα έχει έτοιμο ένα ιπτάμενο ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας, καθώς και δυο τετράδες ελληνικών μαχητικών F-16 τα οποία θα σηκωθούν αμέσως και θα πετάξουν στο πλευρό της, μέχρι να προσγειωθεί στο Καστελόριζο.

Το ίδιο ακριβώς αναμένεται να συμβεί ακόμα και όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει φτάσει στο νησί, έχει ξεκινήσει η ομιλία της και αρχίσουν οι υπερπτήσεις πάνω από το νησί.

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ