11 Ιανουαρίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Σχολεία: Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων -Με μάσκες, ανοιχτά παράθυρα και αντισηπτικά


Μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων επέστρεψαν και πάλι τις θέσεις τους στις τάξεις τους.

Με εξαίρεση τις δομές της Ειδικής Αγωγής, που δεν έχουν διακόψει τη δια ζώσης λειτουργία τους φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γενικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επέστρεψαν σήμερα στα θρανία τους μετά από μία δίμηνη διακοπή, που «υπαγορεύθηκε» από τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην επικράτεια από τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως είναι λογικό, η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο συνοδεύεται από τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό. Αυτά είναι, εν πολλοίς, τα μέτρα εκείνα που ίσχυσαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έτσι, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.

δημοτικά σχολεία επιστροφή μαθητών

Οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία φορώντας μάσκα © INTIME NEWS

δημοτικά σχολεία επιστροφή μαθητών

Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που μπορούν να παρέχουν προς πώληση.

δημοτικά σχολεία επιστροφή μαθητών δασκάλα ανοίγει παράθυρο

Δασκάλα σε σχολείο του Περιστερίου ανοίγει τα παράθυρα στις αίθουσες © INTIME NEWS

δημοτικά σχολεία επιστροφή μαθητών δασκάλα ανοίγει παράθυρο

Και αναμένει να μπουν οι μαθητές © INTIME NEWS

Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία.

δημοτικά σχολεία επιστροφή μαθητών

Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Θεσσαλονίκη: Φωτογραφίες από την επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά σχολεία

δημοτικά σχολεία επιστροφή μαθητών
δημοτικά σχολεία επιστροφή μαθητών
δημοτικά σχολεία επιστροφή μαθητών
δημοτικά σχολεία επιστροφή μαθητών

Σημειώνεται ότι, από σήμερα ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν από τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συνοδευόμενη από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή και την ΓΓ Αναστασία Γκίκα θα επισκεφθούν το πρωί Δημοτικά σχολεία στην Μεταμόρφωση και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Πάτρα: Επιστρέφουν στα σχολεία μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών

Και στην Πάτρα, οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς του επέστρεψαν στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι μαθητές θερμομετρούνταν πριν την είσοδο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του tempo24.news.

δημοτικά σχολεία επιστροφή μαθητών
δημοτικά σχολεία επιστροφή μαθητών
φωτιστικά inde.gr