9 Δεκεμβρίου, 2020

Press Room

Σχολεία: Δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού οι εργαζόμενοι γονείς τα Χριστούγεννα;


Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων παρατάθηκε και πλέον αρκετοί γονείς εξετάζουν τις δυνατότητες που έχουν για το διάστημα των εορτών.

Το υπουργείο Παιδείας, χθες, ανακοίνωσε την ημερομηνία κατά την οποία θα σταματήσουν τα μαθήματα -με τηλεκπαίδευση- στα σχολεία για τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, οι σχολικές μονάδες θα ανοίξουν εκ νέου, μετά τα Φώτα.

Ο δικηγόρος – εργατολόγος Γιάννης Καρούζος απάντησε στα 7 βασικά ερωτήματα του iefimerida.gr για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, το καθεστώς τηλεργασίας, αλλά και τη δυνατότητα λήψης άδειας ειδικού σκοπού από τους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στα -υπό αναστολή λειτουργίας- σχολεία.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν δικαιούνται την άδεια ειδικού σκοπού οι εργαζόμενοι γονείς κατά τη διάρκεια των εορτών ο κ. Καρούζος τόνισε:

«Η άδεια ειδικού σκοπού ως διευκόλυνση για τους εργαζόμενους γονείς, που έχουν τέκνα που φοιτούν έως τη Γ’ τάξη Γυμνασίου των σχολείων, έχει παραταθεί και εξακολουθεί να υφίσταται για όσο χρονικό διάστημα, οι σχολικές δομές θα αναστέλλουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους. Ωστόσο, για το διάστημα των εορτών, κατά το οποίο έτσι και αλλιώς οι σχολικές μονάδες ακόμα και κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων θα παρέμεναν κλειστές, οι εργαζόμενοι φαίνεται να μη δικαιούνται τη σχετική άδεια. Όμοια αντιμετώπιση είχε υιοθετηθεί άλλωστε και για το διάστημα εορτών του Πάσχα, με το ίδιο σκεπτικό από το οικείο Υπουργείο.»