6 Αυγούστου, 2020

Press Room

Σαρώνει η κακοκαιρία «Θάλεια»: 9.900 κεραυνοί στη Βορειοδυτική Ελλάδα – Μπλακ άουτ στην Πιερία, ακινητοποιήθηκαν τρένα


Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλεια» από την Μακεδονία και τη βορειοδυτική Ελλάδα.

Ηδη, την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας «Θάλεια», μέχρι το απόγευμα, κατεγράφησαν 9.900 κεραυνοί στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία.

Κακοκαιρία «Θάλεια»: 9.900 κεραυνοί μέχρι το απόγευμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας «Θάλειας» στον μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας καταγράφηκαν 70.8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε περίπου 90 λεπτά.

Ο χάρτης των κεραυνών

Ο χάρτης των κεραυνών

Η κακοκαιρία «Θάλεια» άφησε χωρίς ρεύμα την Πιερία

Ετονη βροχόπτωση με χαλάζι και κεραυνούς έπληξε από το απόγευμα και μετά την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Κεραυνοί φώτισαν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκε καταιγίδα το βράδυ της Τετάρτης.

Χωρίς ρεύμα έμεινε για περίπου μια ώρα ο νομός Πιερίας, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Όσο διήρκησε η διακοπή ρεύματος ήταν κλειστές οι σήραγγες του Πλαταμώνα και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλαιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τρία επιβατικά τρένα και ένα εμπορικό ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Αιγινίου Πιερίας, καθώς μετά από πτώση κεραυνού προκλήθηκε διακοπή ρεύματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 11 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πρέσπες και δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στους δήμους Κοζάνης και Σερβίων Βελβεντού.

 

Στην Κοζάνη άνοιξαν οι ουρανοί και σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση το απόγευμα.

Η κακοκαιρία «Θάλεια» χτύπησε την Κέρκυρα

Αρκετά προβλήματα έφερε η κακοκαιρία στην Κέρκυρα. Στο Λίστον, σύμφωνα με το corfunews, έπεσαν σοβάδες από τα κτίρια, ενώ, στην οδό Αριστοτέλη Σιδέρη έπεσε ένα δέντρο πάνω σε αυτοκίνητα. Παράλληλα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο στην Καστανιά με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά, ενώ, στην Αχαράβη υπήρξε κλήση για άντληση υδάτων.
Σοβάδες έπεσαν στους δρόμους / Φωτογραφία: corfupress
Στην Παλιά Πόλη οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ.