25 Δεκεμβρίου, 2020

Press Room

«Σαφάρι» ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ για τα μέτρα τα Χριστούγεννα -Σε διόδια, κεντρικές λεωφόρους και σταθμούς


Μπαράζ ελέγχων πραγματοποιεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί, με επίγεια και εναέρια μέσα (drones) έχουν «επιστρατευθεί» στη μεγάλη επιχείρηση, που στόχο έχει να αποτραπούν οι επικίνδυνες συναθροίσεις και οι γιορτές να μην εξελιχθούν σε ένα μαζικό γεγονός υπερ-μεταδόσεων του κορωνοϊού.

Ελεγχοι ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρά τη μεγάλη κίνηση που παρατηρήθηκε, η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών συμμορφώθηκε χθες, παραμονή των Χριστουγέννων, στην οδηγία της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22:00 και έπειτα. Εκτός από τα κέντρα και τις εισόδους – εξόδους των μεγάλων πόλεων, οι έλεγχοι των αστυνομικών επικεντρώνονται στα διόδια, σε σταθμούς ΚΤΕΛ και σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση εκτός νομού απαγορεύεται, όμως ισχύουν 6 συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Τα μέτρα για το τραπέζι των Χριστουγέννων

Εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ έχουν διαμηνύσει ότι πέρα από τους ελέγχους στο οδικό δίκτυο και τους σταθμούς μέσων μεταφοράς, αν χρειαστεί -και έπειτα από σχετική καταγγελία- θα φτάνουν μέχρι και το κατώφλι των πολυκατοικιών, για να επιβεβαιώσουν ότι τηρείται το όριο των εννέα ατόμων στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Να σημειωθεί ότι για τη σημερινή μετακίνηση για το τραπέζι των Χριστουγέννων απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6, τόσο για τη μετάβαση όσο και για την επιστροφή. Στο αυτοκίνητο μπορούν να είναι έως δυο ενήλικες, μόνοι ή με ανήλικα τέκνα, και θα πρέπει να φορούν μάσκες.