, , ,

10 Ιουνίου, 2022

Press Room

Σ.Α.Π: Ολιγωρία ή αβλεψία του Δημάρχου Αθ. Μασλαρινού;


Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας στους Δήμους της χώρας. Καταληκτική αρχικά ήταν η 27η Μαΐου, η Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου απέστειλε email στους δήμους ενημερώνοντας τους, ότι δόθηκε παράταση στην υποβολή προτάσεων έως τις 8 με 10 Ιουνίου, δίνοντας τους 2η ευκαιρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Diktyotv.gr ανάμεσα στους δήμους που μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν καταθέσει προτάσεις για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας, στο Πράσινο Ταμείο είναι ο δήμος Βισαλτίας, κινδυνεύοντας να μείνει εκτός του εν λόγω προγράμματος.
Στόχος της εκπόνησης του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π), είναι οι παρεμβάσεις και κατασκευές με σκοπό την εξασφάλιση της «αλυσίδας» της προσβασιμότητας στους υπαίθριους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και τα δημόσια κτίρια ή τα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, τα οποία απαιτείται να γίνουν προσβάσιμα.
Η εκπόνηση του έργου θα έχει σημαντικό αντίκτυπο προς τους ευάλωτες χρήστες, όπως είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι ηλικιωμένοι καθώς και οι γονείς που κινούνται με μικρά παιδιά.
Ολιγωρία από πλευράς του δήμου Βισαλτίας για ένα τέτοιο σημαντικό έργο που αφορά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες; Αβλεψία; Θα φανεί;