19 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Rolls-Royce Ghost: Τα υλικά για τη μόνωση του ήχου ζυγίζουν 100 κιλά


H Rolls-Royce συνεχίζει το teasing της νέας Ghost -η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα- και τώρα αποκάλυψε πως η δεύτερη γενιά του μοντέλου θα διαθέτει… 100 κιλά ηχοαπορροφητικών υλικών. Ο στόχος είναι ένας: να εξασφαλιστεί η απόλυτη ησυχία και ηρεμία στην καμπίνα.

Ετσι, για να είναι βέβαιη η -υπεύθυνη για την ακουστική- ομάδα της βρετανικής φίρμας πως οι θόρυβοι θα μείνουν εκτός, τοποθέτησε επιπλέον μόνωση μεταξύ του χώρου της καμπίνας του αυτοκινήτου και του κινητήρα – V12, 6,75 λίτρων. Σύμφωνα με τη Rolls-Royce κάθε τμήμα του αυτοκινήτου -που παρήγαγε υψηλά επίπεδα θορύβου- επέστρεψε στο σχεδιαστήριο ώστε να επιτευχθεί η τέλεια ακουστική. Ένα από αυτά ήταν και το εσωτερικό τμήμα των αγωγών του συστήματος κλιματισμού τα οποία παρήγαγαν παραπάνω «θόρυβο». Επιπλέον, η οροφή, ο χώρος αποσκευών, το πάτωμα και οι πόρτες γέμισαν με υλικά που απορροφούν τον ήχο – τα τζάμια, φυσικά, είναι διπλά. Ακόμα και τα -ειδικά- πλαστικά του αυτοκινήτου έχουν επενδυθεί με ελαφρύ ακουστικό μονωτικό αφρό.

Φυσικά, δεν είναι ανεπιθύμητοι όλοι οι θόρυβοι, αφού -έπειτα από δοκιμές- η βρετανική εταιρεία κατέληξε στο ότι η απόλυτη ησυχία δημιουργεί ένα πολύ παράξενο συναίσθημα στους επιβάτες. Με βάση αυτό το σκεπτικό αποφάσισε να φτιάξει έναν ήχο, έναν «ψίθυρο» τον οποίο η ίδια περιγράφει ως «έναν απαλό τόνο τον οποίο οι πελάτες θα βιώνουν ως μία λεπτή νότα». Για να γίνει αυτό, κάθε τμήμα του οχήματος έπρεπε να συντονιστεί σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Ετσι, η όλη διαδικασία «βαφτίστηκε» από τους υπεύθυνους του τμήματος NVH (Noise Vibration and Harshness) της Rolls-Royce ως “Formula of Serenity”.

Μέσα στο φθινόπωρο, με την παρουσίαση της νέας Ghost, θα μάθουμε πώς εφαρμόζονται στην κίνηση του μοντέλου όλα τα παραπάνω, όταν οι ρόδες της πατήσουν στην άσφαλτο. Μέχρι τότε, serenity – ηρεμία!

φωτιστικά inde.gr