Skip to main content
NEA
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΥΓΕΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΑΓΗΤΟ
ΣΕΡΡΑΙΚΑ ΝΕΑ
ΣΕΡΡΕΣ
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
ΒΙΣΑΛΤΙΑ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΑ
ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ
ΣΙΝΤΙΚΗ
VIDEO NEWS
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
2 ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ
ΣΤΑ 11 ΜΕΤΡΑ
ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΥ
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ
ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΤΕΛΛΑ
ΠΛΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΜΟΔΑ
ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ
LIVE!
NEA
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΥΓΕΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΑΓΗΤΟ
ΣΕΡΡΑΙΚΑ ΝΕΑ
ΣΕΡΡΕΣ
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
ΒΙΣΑΛΤΙΑ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΑ
ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ
ΣΙΝΤΙΚΗ
VIDEO NEWS
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
2 ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ
ΣΤΑ 11 ΜΕΤΡΑ
ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΥ
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ
ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΤΕΛΛΑ
ΠΛΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΜΟΔΑ
ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ
LIVE!
ΦΑΓΗΤΟ
9 Δεκεμβρίου, 2019
Press Room
Ριζότο με καλαμαράκια και γαρίδες
Υλικά για 4 άτομα
225 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα
225 γρ. γαρίδες
185 γρ. ρύζι αρμπόριο
5 κ.σ. λάδι
600 ml ζωμό κότας
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 ξεφλουδισμένες ντομάτες
3 κ.σ. ούζο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες και κρατάτε τα κελύφη. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα κελύφη μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτετε το ζωμό κότας και βράζετε αφαιρώντας τον αφρό. Τρίβετε τον κρόκο Κοζάνης στο ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει.
Ξεπλένετε τα καλαμάρια και τις γαρίδες, τα στεγνώνετε και τα κόβετε σε ροδέλες.
Σε 2 κουταλιές σούπας λάδι τηγανίζετε τα καλαμάρια και τις γαρίδες για 2′ και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Μόλις μαλακώσουν, ρίχνετε και τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τηγανίζετε για 3-4′
Ρίχνετε το ρύζι και σοτάρετε για 3′ ανακατεύοντας. Προσθέστε το ούζο, αφήνετε να εξατμιστεί και κατόπιν ρίχνετε το ζωμό κότας.
Αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για 20′ ανακατεύοντας που και που μέχρι το ρύζι να κρατάει.
Ρίχνετε αμέσως μετά τις γαρίδες και τα καλαμάρια με το ζωμό τους, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε πάνω στο μάτι για 2-3′. Σερβίρετε.
ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Καλέστε μας
Στείλτε μας email
Viber / Whatsapp : 6942053400
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ στο Google News
Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Κοινοποιήστε:
Facebook
X