17 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Rapid test στην Περιφέρεια: Ενας στους πέντε θετικός στον κορωνοϊό στην Δράμα – Τα αποτελέσματα σε Ξάνθη, Λάρισα, Ρόδο, Τρίκαλα, Ανδρο


Αρκετά θετικά κρούσματα του κορωνοϊού προκύπτουν από τα rapid test που έκανε ο ΕΟΔΥ σε έξι πόλεις της περιφέρειας και των νησιών.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν ελέγχους σε Ξάνθη, Δράμα, Λάρισα, Τρίκαλα, Ανδρο και Ρόδο, όπου στις πρώτες τέσσερις πόλεις εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα.

Ειδικότερα, τα περισσότερα κρούσματα βρέθηκαν σε Δράμα και Ξάνθη, με το ποσοστό στην Δράμα να «αγγίζει» το 20%, δηλαδή ένας στους πέντε ήταν θετικός. Αντίστοιχα, στο 11,6% ήταν το ποσοστό στην Δράμα. Δεν βρέθηκαν θετικά κρούσματα σε Ανδρο και Ρόδο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των rapid test

Οι δωρεάν ελέγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) έγιναν μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στις ακόλουθες περιοχές της χώρας:

Ξάνθη

Συνολικά, έγιναν 258 έλεγχοι και βρέθηκαν 30 θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (11,6%). Πρόκειται για 15 άνδρες και 15 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

Δράμα

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 167 έλεγχοι και βρέθηκαν 33 κρούσματα (19,7%).

Λάρισα

Drive through δειγματοληπτικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου. Διενεργήθηκαν 187 έλεγχοι και ανευρέθηκαν 9 κρούσματα (4,8%). Πρόκειται για 3 άνδρες και 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

‘Ανδρος

Έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργήθηκε στο Μπατσί. Εξετάστηκαν 58 πολίτες, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Ρόδος

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Κρεμαστή Ρόδου, στη Λ. Ηρακλειδών. Διενεργήθηκαν 24 έλεγχοι τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Τρίκαλα

Συνολικά έγιναν 150 rapid test, 12 εκ των οποίων ήταν θετικά (8%). Πρόκειται για 3 άνδρες και 9 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 52 έτη.