14 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

“Έριξε” το Facebook ο Σερραίος καθηγητής Κώστας Τερμεντζόγλου – Viral η ανάρτησή του με 21.000 Likes!


Viral έγινε η ανάρτηση που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο καθηγητής Κώστας Τερμεντζόγλου φθάνοντας τα 21.000 likes με 1100 σχόλια καθώς και 8400 κοινοποιήσεις!

Δείτε την ανάρτηση που έγινε viral:

Οπως λέει ο ίδιος:

“Ειλικρινά, η απήχηση της προχθεσινής μου ανάρτησης ήταν πέρα και πάνω από κάθε μου προσδοκία και φαντασία. Σας ευχαριστώ όλους όσοι ανταποκριθήκατε με σχόλια ή με like. Αποδεικνύει περίτρανα ότι η κοινωνία μας άμεσα και δημόσια επικροτεί, επαινεί και εκφράζει τον αμέριστο θαυμασμό της σε τέτοιου είδους συμπεριφορές εκπαιδευτικών. Διψά πλέον για πρότυπα δασκάλων και παιδαγωγών που με το παράδειγμά τους θα γαλουχήσουν τα παιδιά στα σχολεία και θα τα στείλουν μαθήματα εφ’ όρου ζωής. Ήταν συγκινητικές κάποιες αναφορές σχολιαστών σε προσωπικές τους εμπειρίες που έσπευσαν αμέσως να τις καταγράψουν και να τις μοιραστούν με όλους μας. Κάποιοι άλλοι, πολύ εύστοχα, επισήμαναν ότι ίδιο ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις (οικογένεια, επιχειρήσεις κλπ) όπου κάποιοι διαχειρίζονται ανθρώπινες ψυχολογίες. Αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης.

Από την άλλη, υπήρξαν κι αυτοί που αμφισβητούν την αλήθεια της μικρής αυτής ιστορίας. Αυτό είναι ίσως και το πιο ανησυχητικό όλων των άλλων. Δυστυχώς, φτάσαμε ως κοινωνία να είμαστε τόσο απογοητευμένοι από την σημερινή πραγματικότητα, που δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν ακόμη τέτοιοι άνθρωποι. Ένας, χαρακτηριστικά, μου σχολίασε ότι πρόκειται για Ελληνική Μυθολογία. Μα, ανέφερα στο σχόλιό μου (το 1ο στη λίστα) ότι εγώ προσωπικά απλώς το μετέφρασα από την κακογραμμένη Αγγλική ανάρτηση κάποιου από το Πουέρτο Ρίκο, δεν το συνέταξα εγώ ο ίδιος.

Τέλος πάντων, το παρήγορο είναι ότι υπήρξε ευαισθητοποίηση πάνω στο θέμα από 11.413 Έλληνες (όπως βλέπω την ενημέρωση του προφίλ μου τη στιγμή αυτή) και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Έστω και κάποιων λίγων μαθητών και ανθρώπων η ψυχολογία να διασωθεί, θα είναι κέρδος για την ίδια μας την κοινωνία.”