“Από το Ρίζωμα στο Ξερίζωμα” η εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Μαυρολόφου


«Από το ξερίζωμα στο ρίζωμα» έτσι ονομάζεται η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρολόφου Σερρών. Πρόκειται για μια εκδήλωση μνήμης για τον ξεριζωμό των προγόνων τους από τις πατρογονικές τους εστίες η οποία φέτος γιορτάστηκε με πολύ χορό και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων. Κιου Στην γιορτή αυτή μνήμης προς τιμήν των μικρασιατικών προγονών τους συμμετέχουν και πάρα πολλοί άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι και χορωδίες που ομορφαίνουν με μοναδικά τραγούδια και χορουν την γιορτή. Κιου Οι κάτοικοι του Μαυρολόφου κατάγονται όλοι από την Μικρά Ασία.

Οι πρόγονοί τους περνώντας μεγάλες κακουχίες κατάφεραν και έφτασαν όσοι τουλάχιστον μπόρεσαν στο χωριό του Μαυρολόφου και έστησαν εκεί τις ζωές τους, τις οικογένειες τους και μπόρεσαν να ξεκινήσουν ξανά από την αρχή.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος ο αντιπεριφερεαρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος παντελής Μπόζης και πληθος κόσμου που καταχειροκρότησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην μεγάλη αυτή γιορτή μνήμης.

https://www.youtube.com/watch?v=EHb_mt9AObU