3 Μαρτίου, 2022

Press Room

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία 


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών κατά τη συνεδρίασή την, Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 μετά από πρόταση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη ενέκρινε κατά πλειοψηφία και εξέδωσε ψήφισμα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

 

Το ψήφισμα έχει ως εξής: 

 

Στο έτος 2022, όλοι οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι πιστεύαμε ότι ο εφιάλτης του πολέμου δεν θα επισκεπτόταν ποτέ ξανά την Ευρώπη. 

 

Δυστυχώς η ρωσική εισβολή σε ευρωπαϊκή ανεξάρτητη χώρα, με προφανή σκοπό την κατάλυση του Ουκρανικού κράτους και την αλλαγή των συνόρων, ήρθε να διαψεύσει τις προσδοκίες όλων μας για ειρηνική επίλυση των όποιων διαφορών. 

 

Οι Έλληνες – οι οποίοι βιώνουμε τις συνέπειες της επιθετικότητας μίας άλλης αναθεωρητικής δύναμης η οποία με όμοιο τρόπο επιχειρεί να αλλάξει τα σύνορα στην περιοχή μας, ενώ με τη βάρβαρη εισβολή της στην Κύπρο δημιούργησε για το Έθνος μας μία ανοικτή πληγή – είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πλήρως τους Ουκρανούς φίλους μας που δίνουν τον υπέρ βωμών και εστιών αγώνας τους, απέναντι στον Ρώσο εισβολέα που επιχειρεί να καταλύσει το κράτος τους και να κατακτήσει την πατρίδα τους. 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, με όση δύναμη διαθέτει 

 

Α) Καταδικάζει διαχρονικά κάθε εισβολή και κατοχή εναντίον οποιουδήποτε κυρίαρχου Κράτους. 

 

Β) Καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η οποία παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. 

 

Γ) Καλεί τη Ρωσία να παύσει την εισβολή και να αποσύρει τα στρατεύματά της. 

 

Δ) Δηλώνει την απόλυτη και αμέριστη στήριξή του στον Ουκρανικό λαό, που αγωνίζεται για την Ελευθερία του, το υπέρτατο αγαθό για το οποίο οι Έλληνες έχουν χύσει ποταμούς αίματος. 

 

Ε) Δηλώνει ότι κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, όπως αυτή που επιχείρησε η ρωσική πρεσβεία, βρίσκει τους Έλληνες ενωμένους και αντιμετωπίζεται με περιφρόνηση. 

 

Στ) Ο Δήμος Σερρών θα παράσχει κάθε ανθρωπιστική στήριξη στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό και στους πρόσφυγες αυτού του άδικου και απρόκλητου πολέμου. 

 

Ζ) Το Δημαρχείο Σερρών θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας. 

 

Το ψήφισμα αυτό θα κοινοποιηθεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών, την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα και την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.