3 Ιουλίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Ψευτογιατρός: Τα «θαυματουργά βότανα» από τη Μονή Εσφιγμένου και οι σχέσεις με τους ζηλωτές


Τα ταξίδια του ψευτογιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη στο Άγιον Όρος και η αναχώρησή του με «θαυματουργά βότανα» από το υπό κατάληψη μοναστήρι της Εσφιγμένου. Ολόκληρη η ανακοίνωση της νόμιμης αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα σε τρεις Μονές και σκήτες «ψάρεψε» κάποια από τα θύματά του ο ψευτογιατρός, Νικόλαος Κοντοστάθης. Μάλιστα για κάποια από τα βότανα που έδινε ως θεραπεία για σοβαρές ασθένειες έλεγε πως προέρχονταν από την Αθωνική Πολιτεία, ενώ συνεχώς τόνιζε τις πολύ καλές σχέσεις που είχε με την Εκκλησία. Η έρευνα που έγινε στα αρχεία του Γραφείου Διαμονητηρίων της Ιεράς Επιστασίας σε βάθος χρόνου από το τέλος του 1980 έδειξε πως ουδέποτε μπήκε νόμιμα στο Άγιον Όρος προσκυνητής με το όνομα Νικόλαος Κοντοστάθης ή Κόντος.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για το πώς έμπαινε και κυρίως πώς έβγαινε ο ψευτογιατρός και τι είδους βότανα έβγαζε, τα οποία και έδινε σε ασθενείς του. Ο ίδιος υποστήριζε πως τα βότανα ήταν θαυματουργά και τα φάρμακα που έδινε… αγιασμένα, ενώ όσο ανοίγουν στόματα αποκαλύπτεται η δράση του και στο Άγιον Όρος.
esfigmenoy-zilotes3.jpg
Η νόμιμη αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου που εδρεύει στις Καρυές, εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση για τους ζηλωτές που βρίσκονται στο μοναστήρι και φέρονται να φιλοξενούσαν συχνά τον κατηγορούμενο ψευτογιατρό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Νικόλαος Κοντοστάθης «επανειλημμένως διέμενε στο υπό κατάληψη κεντρικό κτιριακό συγκρότημα της Μονής, προφανώς έχοντας εισέλθει παράνομα στο Άγιον Όρος».

Οι μοναχοί της νόμιμης αδελφότητας δέχονται τις τελευταίες μέρες καταγγελίες για την δράση του ψευτογιατρού, ο οποίος εμφανιζόταν να διατηρεί στενές σχέσεις με τους ζηλωτές και ξεκαθαρίζουν πως ουδέποτε τον συνάντησαν ή ήρθαν σε επαφή μαζί του (προσωπική, τηλεφωνική, κ.ά.). Με την ευκαιρία αυτή επαναφέρουν το ζήτημα προστασία του ιστορικού μοναστηριού, στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι ίδιοι, ούτε άλλοι παράγοντες της μοναστικής ή της επίσημης πολιτείας. Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι η εσωτερική έρευνα που έγινε σε αρκετές μονές έδειξε πως ο Νικόλαος Κοντοστάθης μπαινόβγαινε σε τουλάχιστον τρεις από αυτές, ειδικά μάλιστα στην υπό κατάληψη Μονή Εσφιγμένου είχε βρει τρόπο να εισέρχεται παράνομα όποτε θέλει και για τις επισκέψεις του αυτές μιλούσε συνεχώς στα θύματά του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου έχει ως εξής:

«Καρυές Αγίου Όρους

19.6/2.7.2020

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου, κατόπιν εσφαλμένων αναφορών σε διάφορα δημοσιεύματα, δηλώνει πως ουδέποτε έχει έρθει σε επικοινωνία ή συναλλαγή με τον φερόμενο ως ψευδογιατρό, Νικόλαο Κοντοστάθη, και ουδέποτε μοναχός της τον σύστησε σε οιονδήποτε, αλλά, αντιθέτως, έγινε παράνομη χρήση του ονόματός της από τους καταληψίες του κεντρικού της κτηριακού συγκροτήματος. Επιπλέον, ποτέ εκπρόσωπος της Μονής δεν έκανε δηλώσεις επί του θέματος, ανώνυμα και με αλλοιωμένη φωνή, όπως παρουσιάστηκε σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού!

Εξ όσων δυνάμεθα να γνωρίζουμε, ο κατηγορούμενος επανειλημμένως διέμεινε στο υπό κατάληψη κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής, προφανώς έχοντας εισέλθει παράνομα στο Άγιο Όρος, εφόσον ουδέποτε εφοδιάστηκε με το απαραίτητο για νόμιμη είσοδο διαμονητήριο από το γραφείο προσκυνητών της Ιεράς Επιστασίας.

Οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της μονής μας δεν είναι Εσφιγμενίτες, ούτε Αγιορείτες μοναχοί.

Η υπόθεση των σχέσεων του φερόμενου ως ψευδογιατρού με τους καταληψίες της Μονής βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές. Η Ιερά Μονή μας παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις εξελίξεις και θα επανέλθει επί του θέματος μόλις διαλευκανθούν όλες οι πτυχές του, όπως αυτή που σχετίζεται με οικονομικές δοσοληψίες, καθώς και με την παράνομη συνεργασία όλων όσοι ευθύνονται σε πράξεις εις βάρος της υγείας και της ζωής αθώων ανθρώπων.

Εκ της Ιεράς Μονής».

φωτιστικά inde.gr