19 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρώτη κατοικία: Επανεκκίνηση στους πλειστηριασμούς – Τι προσφέρει το πρόγραμμα «Γέφυρα»


Η αντίστροφη μέτρηση για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας έχει ξεκινήσει καθώς από τις 31 Ιουλίου έληξε το τελευταίο νομοθέτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με το Open TV, 72.455 είναι οι πλειστηριασμοί που από πρώτη Σεπτεμβρίου θα επανεκκινήσουν (Αύγουστο έχει καθιερωθεί και δεν γίνονται λόγω κλειστών δικαστηρίων).

Ποιοι ωστόσο μπορούν να… κερδίσουν χρόνο, προκειμένου να αποφύγουν τις δυσάρεστες συνέπειες ενός πλειστηριασμού της οικίας τους; Σύμφωνα με την δικηγόρο, Αριάδνη Νούκα και τον φοροτεχνικό Σπύρο Σταυρουλιά, που μίλησαν στο Open TV, όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα» μπορούν να προστατευθούν. Ουσιαστικά, μπορεί να φτάσουν και τις 250.000 οι αιτούντες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα «Γέφυρα», αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην Α΄ κατοικια όσων επλήγησαν οικονομικά από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και έχει διάρκεια εννέα μηνών. Οι δικαιούχοι του προγράμματος «Γέφυρα» μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 9 μήνες. Η καταβολή της επιδότησης ξεκινά αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής πληρωμών.