15 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Πρόσφυγες, έποικοι ή λαθρομετανάστες;


 

 

Στη Σάμο, οι μετανάστες έβαλαν φωτιές στο hot spot που τους φιλοξενεί.

Η κατάσταση στο νησί ήταν έκρυθμη από χθες το απόγευμα όταν τρεις Σύριοι δέχθηκαν επίθεση από Αφγανούς, στο κέντρο της πόλης.

Στη Λέσβο, κάτοικοι του νησιού πετροβόλησαν το πλοίο OPEN ARMS της οργάνωσης «Proactiva», που μέχρι πρόσφατα επιχειρούσε στη Μεσόγειο, σώζοντας μετανάστες, για να μην προσεγγίσει το λιμάνι της Σκάλας Συκαμιάς.

Στις Σέρρες, ετοιμαζόμαστε -όπως δείχνουν τα πράγματα- για τη λειτουργία και τρίτης δομής φιλοξενίας μεταναστών, τον αριθμό των οποίων δεν γνωρίζουμε (ούτε πόσοι βρίσκονται στις υπάρχουσες, ούτε πόσοι θα έρθουν).

Και η κατάσταση μοιάζει να ξεφεύγει από τα όρια, αν ποτέ υπήρξαν κάποια…

Η ελληνική κοινωνία «βράζει». Και παρά τις «κοσμοθεωρίες» των ΜΚΟ, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με συναισθηματισμό τις ορδές των λαθρομεταναστών που εισβάλλουν στη χώρα.

Και τώρα, τουλάχιστον, μπορούμε να μιλήσουμε για μεταναστευτικό και για λαθρομετανάστες, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα ήταν μόνο –δακρύβρεχτα- «προσφυγικό».

Αν μιλήσουμε για ομαδικό εποικισμό, σίγουρα κάποιοι θα κάνουν λόγο για σενάρια συνωμοσίας. Αλλά, αν προσπαθήσουμε να θέσουμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, σε τι συμπεράσματα θα καταλήξουμε;

Όσο για την «καραμέλα» πως κι εμείς οι Έλληνες υπήρξαμε μετανάστες κλπ. κλπ. ένα έχω να πω: εμείς σεβαστήκαμε και τους τόπους που μας φιλοξένησαν και τους ανθρώπους τους.

Το θράσος που έχουν οι «φιλοξενούμενοί» μας, δεν το είχαμε ποτέ.