9 Δεκεμβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Δώρισε στην Αγία Σοφία πίνακα με στίχους από το Κοράνι


Σε νέα πρόκληση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος… δώρισε στην Αγία Σοφία πίνακα με στίχους από το Κοράνι, με αφορμή τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί ύστερα από 86 χρόνια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Anadolu, πρόκειται για πίνακα διαστάσεων 234×350 εκ. και οι στίχοι είναι γραμμένοι σε μαύρο φόντο από τον καλλιγράφο Μεχμέτ Οζτσάι. Οι στίχοι είναι ο 159ος και 160ός από το κεφάλαιο του Surah Al-i İmran του Κορανίου.

Όπως αναφέρει το Anadolu, στον πίνακα αναγράφεται το εξής:

«Ήσασταν ευγενικοί προς εκείνους, με τη χάρη του Αλλάχ. Εάν ήσασταν αγενείς και σκληροί, σίγουρα θα είχαν φύγει από γύρω σας. Συγχωρέστε τους, ζητήστε τη συγχώρεσή τους, συμβουλευτείτε τους για το θέμα και εμπιστευτείτε τον Αλλάχ όταν αποφασίζετε, πραγματικά, ο Αλλάχ αγαπάει εκείνους που τον εμπιστεύονται. Εάν ο Αλλάχ σας βοηθήσει, δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να σας νικήσει· εάν σας αφήσει χωρίς βοήθεια, ποιος μπορεί να σας βοηθήσει μετά από αυτόν; Άρα ας πιστέψουμε μόνο στον Αλλάχ».

Στο κάτω μέρος της πινακίδας αναγράφεται το όνομα του καλλιγράφου, η ημερομηνία της δωρεάς, καθώς και η επιγραφή: «Αφιερώθηκε στο τζαμί Αγία Σοφία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το άνοιγμα ξανά».

φωτιστικά inde.gr