22 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

«Πρεμιέρα» για την καταβολή των αναδρομικών – Ποιοι μπορεί να δουν από σήμερα ποσά στους λογαριασμούς


Ξεκινά η διαδικασία της καταβολής των αναδρομικών, την οποία ανέμεναν πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, ήδη από σήμερα -αργά το απόγευμα- για κάποιους… τυχερούς θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα ΑΤΜ ποσά αναδρομικών για τους πρώην μισθωτούς ΙΚΑ, Τραπεζών, ΟΤΕ, με μονό λήγοντα αριθμό του ΑΜΚΑ. Η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών θα γίνει ταυτόχρονα με την πληρωμή των συντάξεων.

Με στόχο να μην προκληθεί σύγχυση και είναι διακριτά τα ποσά των αναδρομικών από τις κύριες ή επικουρικές συντάξεις, η κατάθεση στους λογαριασμούς θα γίνει σε διαφορετικό κωδικό.

To χρονοδιάγραμμα των αναδρομικών

Το «επίσημο» πρόγραμμα καταβολής των αναδρομικών έχει ως εξής:

– Στις 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
– Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
– Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
– Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ , τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.