6 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Πως θα λειτουργήσουν τα οι λαϊκές αγορές του Δήμου Βισαλτίας


Στην επανακυκλοφορία του ΦΕΚ που αναφέρεται στα περιοριστικά μέτρα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Π.Ε. Σερρών λόγω της πανδημίας, προχώρησε το Εθνικό Τυπογραφείο. Στη λίστα με τους ΚΑΔ των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται, προστέθηκε η φράση «[εξαιρούνται οι λαϊκές αγορές του ν. 4497/2017 (Α’ 171)],»:

47.82 Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές [εξαιρούνται οι λαϊκές αγορές του ν. 4497/2017 (Α’ 171)], με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κ.τ.λ.)

47.89 Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές [εξαιρούνται οι λαϊκές αγορές του ν. 4497/2017 (Α’ 171)], με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κ.τ.λ.).

Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος Βισαλτίας ανακοινώνει ότι οι λαϊκές αγορές του Δήμου θα λειτουργήσουν ως εξής:

Λαϊκή αγορά Νιγρίτας

Η λαϊκή αγορά Νιγρίτας, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του 50% των παραγωγών και πωλητών των οποίων οι άδειες είναι οικονομικά τακτοποιημένες και o αριθμός τους λήγει σε μονό αριθμό (1,3,5,7,9). Οι παραπάνω πωλητές θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 5 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα.

Λαϊκή Αγορά Δημητριτσίου

Η λαϊκή αγορά Δημητριτσίου, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένη λίστα συμμετεχόντων, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί. Οι παραπάνω πωλητές θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 5 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα.

Λαϊκή Αγορά Μαυροθάλασσας

Η λαϊκή αγορά Μαυροθάλασσας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, με τη συμμετοχή του 50% των παραγωγών και πωλητών των οποίων οι άδειες είναι οικονομικά τακτοποιημένες. Οι παραπάνω πωλητές θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 5 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα.

Δεν ξεχνάμε:

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από ΟΛΟΥΣ

Υποχρεωτική η αποστολή μηνύματος στο 13033 από τους καταναλωτές:

X κενό ΟΝΟΜΑ κενό ΕΠΙΘΕΤΟ κενό ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (στην περίπτωση μετακίνησης για προμήθειες αγαθών πρώτης ανάγκης όπου Χ βάζουμε τον αριθμό 2)

Τόσο οι πωλητές όσο και οι καταναλωτές παρακαλούνται να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού.