15 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Πολάκης: Σαράντα νοματαίοι καπνίζουμε σε μια στρούγκα στη Βουλή (Βίντεο)


Για “υποκρισία” και “κακομοιριά” κατηγόρησε ο Παύλος Πολάκης την κυβέρνηση σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο και την κριτική που έχει δεχτεί ο ίδιος ως καπνιστής, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων ότι “εδώ στη Βουλή μέσα, οι μισοί συνάδελφοι βουλευτές είναι πιο φανατικοί καπνιστές από εμένα”.

“Μας έχει υποχρεώσει ο κ. Τασούλας να καπνίζουμε 40 νοματαίοι σε ένα χώρο που είναι στρούγκα… Ενώ πριν ήταν δυο καφενεία ένα καπνιζόντων και ένα μη καπνιζόντων. Αυτή είναι η υποκρισία και η κακομοιριά που σας διακρίνει”, είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του στη Βουλή.

Αναφέρθηκε επίσης στη φωτογραφία στην οποία φαινόταν ο ίδιος να καπνίζει στο υπουργείο Υγείας και καταλόγισε στη ΝΔ ότι: “Η φωτογραφία που πασάρατε στον Επίτροπο, το σύστημά σας το πάσαρε, ήταν μετά από μία συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους εταιρειών υλικού για τα αιμοδυναμικά εργαστήρια, όπου υποχρεώθηκαν σε μείωση 25% των τιμών που πούλαγαν. Όταν τελειώσαμε -γιατί δεν τους άρεσε- κάποιος απ’ αυτούς πήρε φωτογραφία, την έδωσε, κι εσείς τη βγάλατε ότι ‘καπνίζει ο Πολάκης στο υπουργείο Υγείας’”, είπε ο βουλευτής.

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως “η επιλογή του καπνίσματος είναι προσωπική” και πρόσθεσε ότι τόσο εντός της Βουλής όσο και εντός του σπιτιού του, από τη στιγμή που γεννήθηκαν οι κόρες του, δεν καπνίζει. “Εσείς κάνετε δολοφονία χαρακτήρα με αυτό το πράγμα. Δεν είχατε τι να μας προσάψετε σε όλο τον αγώνα που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, να ορθοποδήσουμε το σύστημα και μιλάτε για το κάπνισμα”, τόνισε ο κ. Πολάκης.

“Οσες φορές το αναφέρετε το κάπνισμα, τόσους ψήφους πήρα”, είπε στη συνέχεια και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο αντικαπνιστικός δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. “Αν θέλετε να είστε ριζοσπαστικοί για το κάπνισμα γιατί δεν βάζετε μάθημα στα σχολεία εναντίον του καπνίσματος; Ότι έκανε ο Αβραμόπουλος θα κάνετε και εσείς. Αμέτε να πείτε στους αστυνομικούς που είναι σε λαγκάδια, χωριά και βουνά να γυρίζουν τα καφενεία και να κόβουν πρόστιμα. Δεν αλλάζει έτσι αυτό το πράγμα. Θέλει να εκπαιδευτεί μία γενιά για να αλλάξει”, είπε.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6vqnEMtoatY]