15 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

ΠΟΕΔΗΝ: Δρομοκαΐτειο ώρα μηδέν! Άθλιες συνθήκες νοσηλείας και κτιριακών εγκαταστάσεων


Μια απαράδεκτη εικόνα για τον ένα από τους τρεις πυλώνες της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας, το Δρομοκαΐτειο, δίνει στη δημοσιότητα σε νέα καταγγελία της, η ΠΟΕΔΗΝ.

Άθλιες και ασυντήρητες υποδομές, ακαθαρσίες και λοιμώξεις, τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και νοσηλεία περιστατικών που χρήζουν νοσηλεία σε άλλες νοσοκομειακές δομές, περιγράφει σε νέα καταγγελία της για το  Δρομοκαΐτειο, η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Δρομοκαΐτειο εκπέμπει SOS

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στις καταγγελίες τους, οι τετρακόσιοι υπάλληλοι που προσπαθούν να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού (οι οργανικές θέσεις είναι … 1.450), οι σοβάδες που πέφτουν σε ασθενείς και προσωπικό, η απουσία ιματισμού και οι μεταδοτικές ασθένειες, είναι καταστάσεις που δεν συμφωνούν με την εικόνα ενός νοσοκομείου που αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της Δημόσιας Ψυχικής Περίθαλψης της χώρας (οι άλλοι δύο είναι ΔΑΦΝΙ, Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης).

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και περιστατικά με νοσηλευόμενους που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται σε άλλες νοσοκομειακές ή προνοιακές δομές, π.χ. ασθενής HIV (AIDS), παιδί με αυτισμό καθηλωμένο με ιμάντες σε κρεβάτι εδώ και 6 μήνες:

“Νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν διαπράξει κακουργήματα αλλά τους έχει αποδοθεί το ακαταλόγιστο (άρθρο 69 Π.Κ.). Νοσηλεύεται ασθενής κατάκοιτος που πάσχει από AIDS και εμφανίζει λοιμώξεις με εισαγγελική εντολή.

Δείτε τη συνέχεια και τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, στο iatropedia.gr