6 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Πήγαν σε ομιλία του Τραμπ με σκάφη και …βυθίστηκαν


Στολίσκος κυρίως μικρών πλεούμενων ο οποίος σχηματίστηκε σε ένδειξη υποστήριξης στην προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ για να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ την 3η Νοεμβρίου αντιμετώπισε δυσκολίες χθες Σάββατο στο Τέξας, καθώς πολλά από αυτά έβαλαν νερό ή βυθίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τράβις «ανταποκρίθηκε σε πολλές κλήσεις σε βοήθεια από πλεούμενα σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια της παρέλασης τους υπέρ του (προέδρου) Τραμπ στη Λίμνη Τράβις», εξήγησε το ίδιο μέσω Twitter, προσθέτοντας: «πολλά σκάφη βυθίστηκαν».

Κατά την εκπρόσωπο του γραφείου του σερίφη Κρίστεν Νταρκ, δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει πως συνέβη κάτι ύποπτο. Δεν καταγράφηκε κανένας τραυματισμός, ούτε κάποιο επείγον περιστατικό ιατρικής φύσης κατά τη διάρκεια αυτής της παρέλασης σκαφών στη Λίμνη Τράβις, βορειοδυτικά της πόλης Όστιν.

«Κάποια έβαλαν νερό, ορισμένα ακινητοποιήθηκαν, άλλα αναποδογύρισαν, συνέβησαν πολλά και διάφορα», εξήγησε η Κρίστεν Νταρκ.

Ταραγμένα τα νερά της λίμνης – έπλεαν το ένα πολύ κοντά στο άλλο τα σκάφη

Φωτογραφικά στιγμιότυπα που μεταφορτώθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter εικονίζουν πλεούμενα, με λάβαρα υποστήριξης της εκστρατείας του Τραμπ, στα ταραγμένα νερά της λίμνης, πιθανόν εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού σκαφών που έπλεαν ταυτόχρονα, το ένα πολύ κοντά στο άλλο.

«Υπήρχε εξαιρετικά μεγάλος αριθμός πλεούμενων στη λίμνη σήμερα», εξήγησε η Νταρκ, προσθέτοντας ότι οι αρχές ακόμη καταμετρούν πόσα ήταν τα σκάφη που βυθίστηκαν και πόσοι άνθρωποι διασώθηκαν.

Πάνω από 2.500 άνθρωποι ανέφεραν μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι συμμετείχαν σε αυτή την παρέλαση πλεούμενων, που είχε μήκος τρία ως πέντε χιλιόμετρα, σύμφωνα με την κυρία Νταρκ.

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ