27 Απριλίου, 2020

Press Room

Πέτσας-απαγόρευση κυκλοφορίας: Το sms στο 13033 θα καταργηθεί μεταξύ 4 και 5 Μαΐου


Την Τρίτη θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων και σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στις «4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης» ενώ υπογράμμισε ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις εκτός νομού.

Πέτσας: Τα μέτρα ισχύουν κανονικά για την Πρωτομαγιά

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Πρωτομαγιά, ο Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις συνάθροισης άνω των δέκα ατόμων ισχύουν κανονικά μέχρι και τις 4 του μήνα.

Αναφορικά με τα σχολεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στόχος είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά ενώ σε ό, τι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει το άνοιγμα των εκκλησιών και των χώρων άθλησης