, ,

14 Σεπτεμβρίου, 2021

Press Room

Πέτσας: Ανοίγει πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά των δήμων


Ανοίγει πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά των δήμων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στην τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή θα δίνεται η δυνατότητα μέχρι το τέλος του χρόνου για την υποβολή δηλώσεων ορθών στοιχείων.

Όπως είπε στη Βουλή, με τη ρύθμιση θα δοθεί η δυνατότητα μέχρι τις 31/12/2021, ώστε να γίνει η υποβολή δηλώσεων ορθών στοιχείων για τον καθορισμό επιφάνειας και της χρήσης ακινήτων δημοτών, με διαγραφή του συνόλου των προστίμων, που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων και υποχρέωση των δηλούντων να καταβάλλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τ.μ. σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1/1/2020 μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης.

Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε πως όσοι προσέλθουν με το νέο άνοιγμα της πλατφόρμας, θα έχουν πρόστιμο 20% επί του ποσού, που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

«Πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τη πολιτεία, τρέχουνε εντός των συγκεκριμένων χρονικών προθεσμιών, κάνουν χρήση των ευεργετημάτων και αυτοί που έχουν καθυστερήσει για τον οποιοδήποτε λόγο, θα πληρώσουν ένα μικρό πρόστιμο σε σχέση με τους προηγούμενους. Θυμίζω ότι τα πρόστιμα ήταν 60% εάν δεν εφαρμοζόταν αυτή η διάταξη», ανέφερε.