28 Ιανουαρίου, 2021

Press Room

Πετρέλαιο θέρμανσης -Θεσσαλονίκη: Οι περισσότεροι αγοράζουν με το μπιτόνι


Αύξηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης με μπιτόνι και στις καταναλώσεις που δεν ξεπερνούν τα 150 λίτρα σημειώθηκε, τους τελευταίους μήνες, στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Θεσσαλονίκης.

Αυτό, όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος του σωματείου πρατηριούχων καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος» Θέμης Κιουρτζής.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η αύξηση αυτή «αγγίζει» σε ποσοστό το 150% σε σχέση με την περσινή χρονιά. «Η οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία αποτυπώθηκε και στον κλάδο μας», είπε και πρόσθεσε: «έχουμε τεράστια μείωση του τζίρου και παράλληλα ραγδαία αύξηση στην πώληση με τα μπιτονάκια από την αντλία και τις παραγγελίες για πετρέλαιο μέχρι 150 λίτρα. Η αγορά πετρελαίου με μπιτόνι και οι μικρές καταναλώσεις έχουν αύξηση 150% με 200%», σημείωσε ο κ. Κιουρτζής, εξηγώντας πως πολύς κόσμος δυνατεί ν’ αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας των συνθηκών στην αγορά εργασίας λόγω κορονοϊού.

«Ο Απρίλιος ήταν ένας μήνας που πουλήθηκε μεγάλη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης και ήταν σίγουρο ότι η κίνηση των Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα ήταν πολύ χαμηλή», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρινίζοντας πως μέχρι τώρα «υπολογίζουμε ότι η μείωση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης είναι 35% σε σχέση με την περσινή χρονιά». «Εξαιτίας της πανδημίας και της απαγόρευσης, η πτώση στην κατανάλωση και στα υγρά και τα αέρια καύσιμα, είναι πάνω από 30%. Σημαντικοί καταναλωτές όπως οι ιδιοκτήτες λεωφορείων και τα καταστήματα εστίασης δεν πήραν καύσιμα και αυτό έχει επηρεάσει πολύ τον κλάδο μας», αναφέρει ο κ. Κιουρτζής επισημαίνοντας πως τα πρατήρια καυσίμων, παρότι παραμένουν ανοιχτά «καθημερινά σημειώνουν μεγάλη ζημία, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα επιβίωσης για πολλούς επαγγελματίες».