7 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Περίεργοι… «αξιακοί κώδικες» κυκλοφορούσαν στην ΚΕΔΗΣ Αν και υπόλογος ο κ. Κανακάρης, με την παραίτησή του θέλει «να βγει λάδι»…


Σε νέα βάση θέτει την ανίχνευση των… «αξιακών κωδίκων» η πρόσφατη παραίτηση του πρώην –πλέον- αντιπροέδρου της ΚΕΔΗΣ κ. Νεκτάριου Κανακάρη, ο οποίος στην επιστολή παραίτησής του φαίνεται να… τρολάρει όχι μόνο τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης και τη δημοτική αρχή του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, αλλά και τους δημότες των Σερρών.

Διαφορετικά δεν εξηγείται η στάση του και σίγουρα δεν εξηγείται με την κοινή λογική…

Τι έκανε ο κ. Κανακάρης;

Παραιτήθηκε.

Γιατί;

«Για καθαρά προσωπικούς λόγους, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τον αξιακό μου κώδικα» έγραψε κι ευχαρίστησε τον Δήμαρχο: «Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο μας Αλέξανδρο Χρυσάφη που μου εμπιστεύτηκε μόλις πριν από έναν χρόνο τη θέση του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΗΣ. Ελπίζω να φάνηκα αντάξιος των προσδοκιών του. Επίσης, δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω θερμά το ΔΣ και το προσωπικό της ΚΕΔΗΣ για την αγαστή συνεργασία που είχαμε μέχρι και σήμερα. Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω πως παραμένω αρωγός καθώς και στην διάθεση του Δημάρχου, με σκοπό το καλό του Σερραίου δημότη, γιατί οι Σέρρες αξίζουν το καλύτερο».

Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, ποια «βλάβη» υπέστη ο «αξιακός του κώδικας» όταν, όντας αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, αποφάσισε να λειτουργήσει το δικό του ΚΔΑΠ –τη στιγμή, μάλιστα, που τόσος αγώνας έχει γίνει από την ΚΕΔΗΣ (σε βαθμό να γίνει και στόχος επικριτικών σχολίων)- για να προσελκύσει δικαιούχους των προγραμμάτων.

Δηλαδή, ο κ. Κανακάρης ενώ υπηρετούσε τους δημότες ως αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών, αποφάσισε να αποκτήσει κι έναν ρόλο ακόμη: αυτόν του συνιδρυτή και συνιδιοκτήτη ενός ΚΔΑΠ, που θα λειτουργεί ανταγωνιστικά προς την ΚΕΔΗΣ.

Δηλαδή:

  • Ποιος «αξιακός κώδικας» τον ενέπνευσε να ιδρύσει στις 4 Αυγούστου, μία εταιρεία, που θα ανταγωνίζεται το δημόσιο συμφέρον που ο ίδιος θεωρητικώς υπηρετούσε;
  • Ποιος «αξιακός κώδικας» τού υπαγόρευσε να καταθέσει αίτηση για έκδοση άδειας της εταιρείας του, στις 17 Αυγούστου, για να δραστηριοποιηθεί ανταγωνιστικά απέναντι στο δημόσιο συμφέρον, που ο ίδιος θεωρητικώς υπηρετούσε;
  • Ποιος «αξιακός κώδικας» τού επέβαλλε να συνεχίζει να είναι αντιπρόεδρος, όταν στις 31 Αυγούστου εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας της εταιρείας του με αντικείμενο δραστηριοποίησης ανταγωνιστικό προς το δημόσιο συμφέρον, που ο ίδιος θεωρητικώς υπηρετούσε;
  • Ποιος «αξιακός κώδικας» τού έδινε «άφεση αμαρτιών» μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, όταν υπέβαλε την παραίτησή του στην ΚΕΔΗΣ, ενώ μέχρι τότε συμμετείχε και σε Διοικητικά Συμβούλια της δημοτικής επιχείρησης, «προασπίζοντας» το δημόσιο συμφέρον, που θεωρητικώς υπηρετούσε;

 

 

Με βάση τα παραπάνω, απαιτείται περίσσια θράσους ώστε να μιλά κανείς για «αξιακό κώδικα» όταν καταφανέστατα προκύπτουν ζητήματα ασυμβίβαστου, νομιμότητας και ηθικής.

Άλλωστε, η απάντηση της Προέδρου της ΚΕΔΗΣ κ. Χρυσάνθης Παλάζη στην επιστολή παραίτησης του κ. Κανακάρη, το λέει ξεκάθαρα:

«Αγαπητέ σύμμαχε, αγαπητέ φίλε Νεκτάριος Κανακάρης,

Διαβάζω εδώ στην ανάρτηση και ακούω στη συνέντευξή σου για τη συνειδητή απόφαση παραίτησης από τη θέση του Αντιπροέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., καθώς ‘οι επαγγελματικές σου δραστηριότητες δεν συνάδουν με τα συμφέροντα της Κοινωφελούς Επιχείρησης’.

Γνωρίζεις πολύ καλά πως ως εκπαιδευτικός, πολύ μεγαλύτερή σου σε ηλικία και με την εμπειρία χρόνων στην εκπαίδευση, οι δικές μου συμβουλές αφορούσαν την επιλογή της διεκδίκησης κάποιας μόνιμης θέσης στην Ειδική Αγωγή, όπου και αν ήταν γεωγραφικά αυτή η επιλογή. Προτίμησες το ρίσκο του Επιχειρείν, σε ένα καινούριο επαγγελματικό στίβο, αυτό των ΚΔΑΠ. Σαφέστατα αυτό αντίκειται στα συμφέροντα τόσο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., όσο και των εργαζομένων της. Σεβαστήκαμε την επιλογή σου, αλλά σου υποδείξαμε το ασυμβίβαστο κατ’ επανάληψη.

Χαίρομαι που θεωρείς πως έχεις πολλά να προσφέρεις στη συνολική προσπάθεια, τόσο του Δημάρχου μας, όσο και της παράταξής μας, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και προόδου του Δήμου Σερρών.

Σε ευχαριστώ για τη συνεργασία μαζί μου και με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΗΣ, που ο χαρακτηρισμός ‘αγαστή’ από μέρους σου, πραγματικά τη χαρακτηρίζει απόλυτα.

Σου εύχομαι πρωτίστως υγεία και καλή τύχη».

 

 

«Σφάζει με το γάντι» η απάντηση της Προέδρου της ΚΕΔΗΣ κ. Χρυσάνθης Παλάζη τον… «αξιακό κώδικα» του πρώην αντιπροέδρου της ΚΕΔΗΣ κ. Νεκτάριου Κανακάρη

φωτιστικά inde.gr