,

5 Μαΐου, 2021

Press Room

Πελώνη: Στις 15 Μαΐου «απελευθερώνονται» οι μετακινήσεις – Τι θα γίνει με τα SMS


Για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, τις μετακινήσεις και τη χρήση των sms, αλλά και το άνοιγμα δραστηριοτήτων, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (5/5) στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. «Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις», σημείωσε.

Όσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των SMS για τις μετακινήσεις, ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η κ. Πελώνη είπε ότι επιταχύνουμε πάρα πολύ. «Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως» σημείωσε.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κ. Πελώνη είπε ότι θα εξεταστεί. «Δεν είναι ακόμα της παρούσης», σημείωσε.

Για τους παιδικούς σταθμούς είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες, όπως είπε.