26 Ιουλίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Πάτρα: Πώς σώθηκε το 10 μηνών βρέφος που το τσίμπησε αράχνη – Οι σωτήριες κινήσεις μητέρας και γιατρών


H ετοιμότητα των γιατρών έσωσε τη ζωή ενός βρέφους 10 μηνών, το οποίο τσίμπησε δηλητηριώδες είδος αράχνης στην Αμφιλοχία.

Οι θεράποντες γιατροί χορήγησαν άμεσα αντιαραχνικό ορό ενώ στήθηκε γέφυρα σωτηρίας μεταξύ Αθήνας – Πάτρας για να φτάσει εγκαίρως το φάρμακο στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι κινήσεις της μητέρας η οποίας έδρασε άμεσα αποδείχθηκαν σωτήριες για το βρέφος, ωστόσο η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη καθώς το 10 μηνών κοριτσάκι έφτασε σε ημικωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο. Το δηλητήριο της «μαύρης χήρας» μάλιστα είχε χτυπήσει ζωτικά όργανα όπως την καρδιά και το έντερο, αλλά και το νευρικό σύστημα του παιδιού για αυτό διασωληνώθηκε άμεσα και εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ που επικαλείται γιατρούς, είναι το πρώτο παιδί δέχεται τσίμπημα από αυτού του είδους τη θανατηφόρα αράχνη και το πρώτο στο οποίο δόθηκε ειδικό φάρμακο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δηλητήριο.

Τελικά, ο αντιαραχνικός ορός έδρασε άμεσα και το κοριτσάκι συνήλθε ενώ αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι.

Τις δραματικές ώρες περιέγραψε στην ΕΡΤ ο πατέρας του βρέφους, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν περιόρισαν τους γιατρούς και έτσι προχώρησαν στο επόμενο στάδιο που ήταν να δοθεί στο παιδί το αντίδοτο.

«Δεν είναι μια απλή υπόθεση, ξέραμε ότι δεν έχει ξαναδοθεί σε τέτοια μικρή ηλικία αντιαραχνικός ορός», δήλωσε από την πλευρά του ο υπεύθυνος της Εντατικής Μονάδας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

φωτιστικά inde.gr