, , ,

29 Σεπτεμβρίου, 2022

Press Room

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών στην αρχαία πόλη της Τερπνής


Τα πρώτα αποτελέσματα της αρχαιολογικής έρευνας στην αρχαία πόλη της Τερπνής (θέση Παλαιόκαστρο) του Δήμου Βισαλτίας παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρουσία κατοίκων της περιοχής.

Η παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων έγινε από την διεθνή ομάδα ερευνητών και φοιτητών από την Ελλάδα και τη Γαλλία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών με την Γαλλική Σχολή Αθηνών και είχε την υποστήριξη του Δήμου Βισαλτίας.

Πρόκειται για πενταετές πρόγραμμα (2022-2026), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η ανασκαφή για εφέτος διενεργήθηκε τον μήνα Σεπτέμβριo, ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί και πάλι του χρόνου. Η πρώτη φάση των ερευνών είχε γίνει το 1993 που έφερε στο φως τα δύο πολύ σημαντικά μνημεία στο φως.

Οι φορείς της περιοχής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής. Η συνέχιση των ανασκαφών ήταν ένα πάγιο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Τερπνής που πλέον υλοποιείται.