,

19 Ιανουαρίου, 2022

Press Room

Παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα εισηγήθηκε η Επιτροπή των ειδικών


Νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων για άλλη μία εβδομάδα, έως τις 31 Δεκεμβρίου, εισηγήθηκε η Επιτροπή των ειδικών, που συνεδρίασε την Τετάρτη.

Τα μέτρα αναμένεται να επενεξεταστούν την προσεχή εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί εάν τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα επανέλθει η μουσική στην εστίαση, αλλά και τι θα ισχύει με το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης.

Τα μέτρα που ισχύουν:

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής είναι υποχρεωτική στα σούπερ μάρκετ, στα ΜΜΜ και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

Πηγή: ertnews