2 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Παραλήρημα Σκοπιανού εθνικιστή: Οι Έλληνες είναι σφαγείς, φασίστες και ναζί


Οι Σκοπιανοί εθνικιστές που ζουν στην Αυστραλία συνεχίζουν να ξεσαλώνουν τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά, καθώς βγήκαν πάλι μπροστά με νέο παραλήρημα, το οποίο περιλάμβανε…  χορό της κοιλιάς και ύβρεις κατά της Ελλάδας, με φόντο τον Ήλιο της Βεργίνας.

Σύμφωνα με το βίντεο που μετέδωσε το Star στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, διοργάνωσαν ένα φεστιβάλ «μακεδονικής» κουζίνα, με… το μενού, εκτός από φαγητά, να περιλαμβάνει τραγούδια και χορούς, στα οποία ακουγόταν η λέξη «Μακεδονία».

Επίσης, ο επικεφαλής των Σκοπιανών εθνικιστών, Τοντόρ Πετρόβ, πρόεδρος του Παγκόσμιου «Μακεδονικού» Κογκρέσου, κατηγόρησε τους Έλληνες ότι είναι «σφαγείς, φασίστες και ναζί». Ο ίδιος έκανε λόγο για «αντι-μακεδονισμό της Ελλάδας και της Βουλγαρίας», καθώς και για «ελληνικές και βουλγαρικές γενοκτονίες κατά του μακεδονικού λαού». Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε «ναζιστικό-φασιστική απαίτηση της Ελλάδας να αλλάξει το όνομα του κράτους».

Ωστόσο, οι προκλήσεις δεν σταματούν εκεί. Στα σχολεία της γειτονικής χώρας, τα βιβλία δεν έχουν αλλάξει. Ενώ είχαν υποσχεθεί ότι από φέτος θα τα αποσύρουν, ζητήθηκε πίστωση χρόνου, κάτι που σημαίνει ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να διδδάσκονται αλυτρωτικούς χάρτες με τα σύνορά τους να περιλαμβάνουν τη μισή Ελλάδα, ως «συνεχιστές της αρχαίας Μακεδονίας».

«Συνεχίζουν να διδάσκουν τα παιδιά τους ότι η χώρα τους φτάνει κανονικά μέχρι τη Λάρισα και ότι είναι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου», δήλωσε στο κανάλι o Σλαβολόγος, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.

Δείτε το βίντεο με τους χορούς των Σκοπιανών στην Αυστραλία: