6 Δεκεμβρίου, 2020

Press Room

Παπαθανάσης: Επιδότηση e-shop με νέο ΕΣΠΑ στις αρχές του έτους


Με νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα επιδοτηθεί η δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι το νέο ΕΣΠΑ θα «τρέξει» τις επόμενες μέρες και θα επιδοτείται και η αγορά εξωτερικών θερμαντικών σωμάτων για τον κλάδο της εστίασης.

«Δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν τώρα οι εξωτερικές θερμάστρες. Μπορεί ο επιχειρηματίας να τις είχε αγοράσει από το πρώτο lockdown και τώρα απλώς να προσκομίσει ό,τι τιμολόγια έχει και να πληρωθεί», διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι, πέραν από το αυριανό άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων, δεν έχουν παρθεί αποφάσεις για ημερομηνίες ανοίγματος άλλων κλάδων. Τόνισε, πάντως, ότι, όπως έγινε και στο πρώτο lockdown, θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή λέγοντας ότι θα υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης εξηγώντας ότι αν κάποιος που έχει λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή απολύσει εργαζόμενο, υποχρεούται να τον επαναπροσλάβει και θα του επιβληθεί και πρόστιμο.