26 Μαΐου, 2020

Press Room

Παπαγάλος-μάρτυρας κατηγορίας… θα καταθέσει σε υπόθεση βιασμού και φόνου!


Έναν ασυνήθιστο μάρτυρα κατηγορίας -και συγκεκριμένα έναν… παπαγάλο – ετοιμάζεται να καλέσει η εισαγγελία για κατάθεση σε δικαστήριο της Αργεντινής σε μια υπόθεση βιασμού και δολοφονίας.

Σε αντίθεση με έναν άλλο παπαγάλο που σήμανε λάθος συναγερμό προ τριετίας στο Όρεγκον των ΗΠΑ καλώντας σε «βοήθεια», η αστυνομία του Σαν Φερνάντο πιστεύει ότι το πουλί άκουσε τα τελευταία λόγια που ξεφώνισε η αφεντικίνα του προτού αφήσει την τελευταία της πνοή.

Το θύμα, μια 46χρονη ονόματι Ελίζαμπεθ Τολέδο, δέχθηκε επίθεση από δύο άνδρες που τη βίασαν και στη συνέχεια τη σκότωσαν τον Δεκέμβριο του 2018. Ένας αστυνομικός, που περιπολούσε στο σημείο, όπου έγινε το έγκλημα άκουσε κάποιον να λέει: “Ay, no, Por favour, soltame!” ( «Όχι, σας παρακαλώ, αφήστε με να φύγω!»). Όταν κοίταξε μέσα, είδε το θύμα να κείτεται στο έδαφος κι έναν πράσινο παπαγάλο σ’ ένα κλουβί. Η εισαγγελία πιστεύει ότι ο παπαγάλος επαναλάμβανε τα τελευταία λόγια της ιδιοκτήτριάς του, την ώρα που την βίαζαν και την χτυπούσαν δύο από τους συγκατοίκους της.

Το θύμα, Ελίζαμπεθ Τολέδο (αριστερά) και οι δύο κατηγορούμενοι Μιγκουέλ Σατουρνίνο Ρολόν (κέντρο) και Χόρχε Ραούλ Αλβάρεζ (δεξιά)

Ένας από τους γείτονες του θύματος ανέφερε ότι άκουσε τον παπαγάλο να λέει: «γιατί με χτυπάτε», την ώρα που έφευγε ένας από τους δράστες, που συνελήφθη αργότερα. Η… «μαρτυρία» του παπαγάλου περιλαμβάνεται στα αποδεικτικά στοιχεία που κατέθεσε η εισαγγελέας Μπιμπιάνα Σαντέλα μαζί με τα ίχνη μιας δαγκωνιάς στο χέρι του θύματος, που όπως λέει, ταιριάζουν με την οδοντοστοιχία ενός εκ των κατηγορουμένων. Η νεκροψία έδειξε ότι η άτυχη γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού, προτού τη στραγγαλίσουν. Βρέθηκε γυμνή, ξαπλωμένη ανάσκελα σ’ ένα στρώμα στο πάτωμα. Η 46χρονη είχε νοικιάσει ένα δωμάτιο του σπιτιού, όπου κατοικούσε σε τρεις άνδρες, οι δύο εκ των οποίων, ο Μιγκουέλ Σατουρνίνο Ρολόν και ο Χόρχε Ραούλ Αλβάρεζ, συνελήφθησαν ενώ ο τρίτος παρουσίασε άλλοθι κι αφέθηκε ελεύθερος.