, ,

1 Ιουλίου, 2021

Press Room

Παπαευαγγέλου: Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό παιδιών 15-17 ετών


Τον εμβολιασμό των παιδιών 15 μέχρι 17 ετών πρόκειται να εισηγηθούν άμεσα οι ειδικοί, όπως προανήγγειλε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε, δε, ότι «υπάρχει η σκέψη να εισηγηθούμε τον εμβολιασμό των παιδιών 15 με 17 ετών. Μέχρι στιγμής είχαμε τους εφήβους άνω των 18. Θα το εισηγηθούμε, είμαστε στις τελικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση της εισήγησης».

 

Όπως εξήγησε, μετά τα 12 έτη αυξάνει η πιθανότητα μετάδοσης, ενώ παρατήρησε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει εγκρίνει τον εμβολιασμό των παιδιών 12 με 16, τη στιγμή που το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί από πέρυσι για την ηλικία άνω των 16.

Πάντως, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών.

 

Όπως επεσήμανε, πρέπει να προστατευθεί η ευαίσθητη ηλικία των Πανελλαδικών εξετάσεων. «Άμα δώσουμε το πράσινο φως ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, υπάρχει έγκριση του ΕΜΑ» συμπλήρωσε.

Δήλωσε επιπλέον ότι εντός Ιουλίου ενδέχεται να εγκριθούν και άλλα εμβόλια, πέρα από το εμβόλιο της Pfizer.

Κατά την κ. Παπαευαγγέλου, εφόσον υπάρχει ένα εγκεκριμένο εμβόλιο, είναι πιθανό να υπάρξει εισήγηση και για τα παιδιά 12-15 ετών με υποκείμενα νοσήματα.