29 Απριλίου, 2020

Press Room

Πανσερραϊκός: Επιστολή σε Αυγενάκη και φορείς του ποδοσφαίρου


Με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και τους αρμόδιους φορείς του Ελληνικού ποδοσφαίρου η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού με την σύμφωνη γνώμη του προεδρείου του ερασιτέχνη παρουσιάζει μια πρόταση αναδιάρθρωσης, μαζί με μια σειρά μέτρων και εργαλείων βιώσιμης ανάπτυξης του Ελληνικού ποδοσφαίρου και τα προτείνει  προς συζήτηση και διάλογο.

Σε πρώτη φάση η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να κοινοποιήσει την επιστολή της στα ΜΜΕ έως ότου γίνει επανεκκίνηση της  ζωής στην χώρα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος ΜΓΣ Πανσερραϊκός είναι:

«Ο Πανσερραϊκός δεν μένει αμέτοχος στη νέα εποχή μετά την πανδημία!

Τα μέλη της Διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος ΜΓΣ Πανσερραϊκός με την σύμφωνη γνώμη του προεδρείου του ερασιτέχνη, προχώρησαν σε επιστολή-πρόταση, προς τους αρμόδιους φορείς, που διοικούν τον Ελληνικό αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Β. Γραμμένος, ο Πρόεδρος της Superleague κ. Μ. Λυσάνδρου και ο Πρόεδρος της Super League 2-Football League κ. Λ. Λεουτσάκος, ενημερώθηκαν σχετικά με την πρόθεση της ομάδας μας, να συζητήσει ανοιχτά, τα νέα δεδομένα στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας, εφαρμόσαμε πιστά ως σύλλογος τα αναγκαία και υπεύθυνα μέτρα του Ελληνικού κράτους, αναστέλλοντας την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και των ακαδημιών μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε συνειδητά ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες, για όσο χρειαστεί. Παράλληλα όμως, δουλέψαμε επί χάρτου, και προτείνουμε, ορισμένα μέτρα και εργαλεία για την βιωσιμότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, την επόμενη μέρα, που η χώρα μας, θα προσπαθήσει να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, μοιάζει αβέβαιη αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα του ποδοσφαίρου, όπως το οραματιζόμαστε, με το βλέμμα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και όλες εκείνες τις συνθήκες που θα κάνουν τον κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα και να αγαπήσει ξανά το σπορ, είναι μπροστά μας και ο Πανσερραϊκός προσκαλεί άπαντες σε αυτό τον διάλογο».