28 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πανελλαδικές 2020 – Ο πρώτος των πρώτων Ιατρικής στη Δυτική Μακεδονία: «Mε μεθοδικό διάβασμα όλα γίνονται»


Τέλος έλαβε η αγωνία των μαθητών με την ανακοίνωση των βάσεων με τον Πάρη Ψαλίδα από την Πτολεμαϊδα να έχει πολλούς λόγους να χαμογελάει.

Το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκαν οι βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων και η ανακούφιση ήταν μεγάλη για μαθητές και γονείς σε όλη την Ελλάδα.

Στη Δυτική Μακεδονία ο πρώτος μαθητής με επίδοση 19.400 μόρια, είναι ο Πάρης Ψαλίδας, από την Πτολεμαΐδα, ο οποίος πέρασε δεύτερος στην Ιατρική Θεσσαλονίκης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Ο Πάρης είναι αριστούχος μαθητής του 3ου Ενιαίου Λυκείου Πτολεμαΐδας. Οι γονείς του είναι φιλόλογοι καθηγητές και έχει έναν ακόμη αδερφό ο οποίος σπουδάζει επίσης στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Kozanimedia, «H ιατρική ήταν όνειρο ζωής από πολύ νεαρή ηλικία», ενώ στις τελευταίες τάξεις του λυκείου είχε βάλει τους στόχους του και τους κατέκτησε. Ένας νέος γεμάτος διάθεση για ζωή και όνειρα, με χιούμορ και αδυναμία στον αθλητισμό, καθώς ασχολείται με το χάντμπολ και πλέον είναι φοιτητής της ιατρικής.

O νεαρός Πάρης Ψαλίδας/Φωτογραφία kozanimedia.gr

Δηλώνει τελειομανής και μάλλον αυτό ήταν καταλυτικός παράγοντας για να πετύχει τους στόχους του. Στην ερώτησή, αν το περίμενε να γράψει τόσο καλά, η απάντησή του ήταν «Ναι! Δικαιώθηκαν οι κόποι και η προσπάθεια που έκανα όλα αυτά τα χρόνια», ενώ συνέχισε λέγοντας πως είχε γερές βάσεις από τα πρώτα του σχολικά χρόνια και δεν ήταν εντατικό το διάβασμα μόνο στις τάξεις του λυκείου. Γνώριζε πως είχε γράψει καλά στα μαθήματα αν και δεν ήταν σίγουρος για το βαθμό της έκθεσης. Εκ του αποτελέσματος δηλώνει ικανοποιημένος όπως και ο πατέρας του, τον οποίον είχε και καθηγητή στο εν λόγω μάθημα. «Οι γονείς μου συγκινήθηκαν στο άκουσμα των αποτελεσμάτων, μάλιστα η μητέρα μου έκλαιγε από τη χαρά της»είπε, χαρούμενος, ο Πάρης.

Τον δυσκόλεψε όμως η τελευταία χρονιά, λόγω κορωνοϊού και κλεισίματος των σχολείων; Ο Πάρης με αφοπλιστική ειλικρίνεια είπε, «Οχι καθόλου, είχα χρόνο για ξεκούραση, παρ’όλο που κάποιους συμμαθητές μου τους έβγαλε εκτός προγράμματος, εμένα με βοήθησε, όχι για να διαβάσω περισσότερο, αλλά για να ξεκουραστώ».

Και μπορεί η ιατρική να ήταν το μεράκι του, αλλά υπήρχαν και δεύτερες επιλογές όπως η φαρμακευτική και η φυσιοθεραπεία. «Η φυσιοθεραπεία μου κέντρισε το ενδιαφέρον από τον αδερφό μου, ο οποίος σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και πολλές φορές κοιτούσα τα βιβλία του» τόνισε. Τώρα, πλέον, ο ίδιος ετοιμάζει τα πράγματά του να σπουδάσει στη συμπρωτεύουσα δίπλα στον μεγαλύτερο αδερφό του.

Τέλος, ο πρώτος μαθητής της Δυτικής Μακεδονίας, εμπιστεύεται το μυστικό της επιτυχίας του και προτρέπει τους νέους να πιστεύουν στον στόχο τους και να μην τα παρατούν:«Δεν είναι εύκολο, όλοι περνάμε ψυχολογικές μεταπτώσεις και αγχωνόμαστε για το αν θα γράψουμε καλά ή όχι, αλλά με μεθοδικό διάβασμα όλα γίνονται»!

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ