5 Μαΐου, 2020

Press Room

Πανελλαδικές 2020: Διορία μέχρι αύριο για να «κλείσει» η ύλη -Επείγουσα επιστολή από το υπ. Παιδείας προς τα σχολεία


Επείγουσα επιστολή προς τα σχολεία με θέμα την ύλη των Πανελλαδικών 2020 έστειλε το υπουργείο Παιδείας.

Εξι εβδομάδες ακριβώς έχουν απομείνει για την «πρεμιέρα» των Πανελλαδικών 2020, στις 15 Ιουνίου, όμως εκκρεμούν ακόμη ζητήματα που σχετίζονται με την εξεταστέα ύλη. Συγκεκριμένα, έχουν αναφερθεί προβλήματα που αφορούν την ύλη των Μαθηματικών, καθώς και ευρύτερα θέματα λόγω του διαφορετικού τρόπου κάλυψης της ύλης ανάμεσα στα σχολεία.

Την ίδια στιγμή, για να μην προκύψουν κενά κατά τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών 2020, ενώσεις εκπαιδευτικών ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να γίνουν προσλήψεις.

Πανελλαδικές 2020: Το υπ. Παιδείας ζητά τα τελικά στοιχεία για την ύλη από τα σχολεία

Με την επιστολή – εγκύκλιο για τις Πανελλαδικές 2020 που υπογράφει η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους διευθυντές των Λυκείων να υποβάλλουν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την παρακολούθηση και συντονισμό της ύλης των μαθημάτων της Γ’ τάξης που εξετάζονται πανελλαδικά.

Τα στοιχεία για τις Πανελλαδικές 2020 πρέπει να αποσταλούν μέχρι αύριο, Τετάρτη 6 Μαΐου, στις οικείες Διευθύνσεις και το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένες λέξεις:

  • «ΤΕΛΟΣ» για τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ή ΤΕΥΧΗ ΒΙΒΛΙΩΝ στα οποία η εξεταστέα – διδακτέα ύλη έχει ολοκληρωθεί
  • ΜΗ ΔΙΔΑΓΜΕΝΗ ΥΛΗ (με σαφή αναφορά σε κεφάλαιο, ενότητα, υποενότητα, παράγραφο) για τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ή ΤΕΥΧΗ ΒΙΒΛΙΩΝ στα οποία η εξεταστέα – διδακτέα ύλη ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί
  • «ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ» (στην αντίστοιχη Ομάδα) σε περίπτωση που δεν έχουν σχηματιστεί τμήμα/-τα σε κάποια/-ες Ομάδα/ες Προσανατολισμού

Οι Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης θα αποστείλουν τον νέο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ για τις Πανελλαδικές 2020 μέχρι 07-05- 2020. «Παρακαλούνται τόσο οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων όσο και οι Διευθυντές Δ/θμιας Εκπ/σης να μεριμνήσουν ώστε οι πίνακες να μην έχουν κενά και ασάφειες» καταλήγει η επιστολή που υπογράφει η Σοφία Ζαχαράκη.