24 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Παίρνει πίσω το σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές αγορές η κυβέρνηση


Στην Αθήνα βρέθηκαν χθες εκπρόσωποι των ομοσπονδιών λαϊκών αγορών προκειμένου να συμμετέχουν σε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς. Μοναδικό θέμα συζήτησης φυσικά το νέο νομοσχέδιο που αφορά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κοινοποιήθηκε η διάθεση της πολιτικής ηγεσίας, να αποσύρει το σχέδιο νόμου με τη μορφή που έχει σήμερα. Δεσμεύτηκε δε, το επόμενο δεκαήμερο, να φέρει ένα νέο που θα αποτελέσει βάση συζήτησης.
«Κερδήθηκε μία πρώτη μάχη. Είμαστε ικανοποιημένοι, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως πανηγυρίζουμε. Έχουμε δρόμο ακόμη και περιμένουμε πλέον από την κυβέρνηση να κάνει τα βήματα που χρειάζονται για να φτάσουμε σε συμφωνία», αναφέρει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Άγγελος Δερετζής.

Η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, όπως και την προηγούμενη φορά, θα λειτουργήσει με βάση τη διαφάνεια. Δηλαδή, όταν θα παραλάβει το σχέδιο νόμου, θα το κοινοποιήσει στα σωματεία, που ανήκουν στη δύναμη της και όπου αλλού μας ζητηθεί και φυσικά θα το θέσει στη διάθεση όλων των συναδέλφων. Παράλληλα θα το επεξεργαστεί και θα απαντήσει.
Επίσης ο κ. Δερετζής ζήτησε να ανοίγουν το Σάββατο οι λαϊκές αγορές στο δήμο Ευόσμου – Κορδελιού και στο νομό Χαλκιδικής. Αίτημα που έγινε δεκτό και μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει σχετική απόφαση από τα αρμόδια υπουργεία.

Σημειώνεται, ότι στη χθεσινή συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης Βασίλης Μακρίδης, Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών και παραγωγών λαϊκών αγορών περιφέρειας Αττικής Κωνσταντίνος Στουραίτης Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Συλλόγων Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας Βασίλης Λιγούδης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης, ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο γενικός γραμματέας εμπορίου και καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης ενώ παρών ήταν και ο βουλευτής Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.