, , ,

24 Αυγούστου, 2021

Press Room

Π.Ε. Σερρών: Aρνητική γνωμοδότηση για το λατομείο στον Λαϊλιά


Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Ε. Σερρών για την εκμετάλλευση λατομείου στη θέση «Χέρσο» του Τ.Δ. Αχλαδοχωρίου του Δήμου Σιντικής.

Σύμφωνα με την υπηρεσιακή εισήγηση, «είναι γνωστό πως ο γρανίτης είναι από την φύση του ραδιενεργό υλικό και το λατομείο γρανίτη βρίσκεται σε απόσταση 1.800 μ. από τον Σφαγνώνα Λαϊλιά, που κηρύχθηκε ως διατηρητέο Μνημείο της φύσης, 300 μ. από τα βόρεια όρια του δημοσίου δάσους Λαϊλιά, 2.000μ από το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά, ακριβώς κάτω από τον βράχο της Κατίγκως. Επιπλέον, η συγκεκριμένη θέση περιλαμβάνεται στην λεκάνη απορροής του χειμάρρου Κρουσοβίτη, από τον οποίο υδρεύονται το Αχλαδοχώρι και Καπνόφυτο».

“Είναι σαφές ότι οι φωνασκούντες και λαϊκίζοντες αδίκως διαμαρτύρονταν κατά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι αρμοδιότητές της και πάντοτε λειτουργεί υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης”, αναφέρει σε δήλωση του ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος.