27 Σεπτεμβρίου, 2019

Press Room

Οινούσσες: Τραγωδία χωρίς τέλος! Βρέθηκαν άλλοι πέντε νεκροί από το ναυάγιο!


Νέα δραματικά στοιχεία για το πολύνεκρο ναυάγιο στις Οινούσσες. Ανάμεσα στους νεκρούς ένα βρέφος, 4 μικρά παιδιά και δυο γυναίκες. 18 άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα μετά την ανατροπή της βάρκας. Πλοίο που περνούσε τυχαία από την περιοχή είδε τη μοιραία βάρκα και σήμανε συναγερμός

Απίστευτες διαστάσεις προσλαμβάνει η τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο στις Οινούσσες. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στην λέμβο που ανατράπηκε το πρωί στις Οινούσσες με 18 άτομα επέβαιναν Τούρκοι καθηγητές πανεπιστημίου με τις οικογένειές τους, όλοι αντιφρονούντες που εγκατέλειπαν την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον Ερντογάν!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο ναυάγιο έχασαν την ζωή τους πέντε παιδιά και δυο ενήλικες γυναίκες. 11 άτομα που διασώθηκαν έχουν μεταφερθεί με τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται ένα βρέφος, 4 μικρά παιδιά και δυο γυναίκες.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν από την πρώτη στιγμή σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και αεροσκάφος της Frontex, τα οποία συμμετείχαν στις έρευνες διάσωσης.

Το Αιγαίο έγινε ξανά υγρός τάφος

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου στις 11.00 το πρωί, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας βάρκας που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έπλεε στην περιοχή, συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης. Η βάρκα των 18 ανθρώπων, είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί ανατράπηκε. Όλοι βρέθηκαν στη θάλασσα.