26 Ιουνίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Οι βασικές ενδείξεις ότι ο σύντροφός σου είναι ψυχοπαθής


Αν βγαίνεις με ένα τέτοιο άτομο καλό θα είναι να μπεις στη διαδικασία να ενημερωθείς καλύτερα.

Το θέμα είναι ότι η λέξη «ψυχοπαθής» δεν περιγράφει μια πραγματική ιατρική κατάσταση.

«Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λέξη ‘ψυχοπαθής’ όταν μιλούν για να περιγράψουν έναν άνθρωπο που η συμπεριφορά του αντιτίθεται στην κοινωνική νόρμα και στην συμβατική αντίληψη το σωστού και του λάθος» υποστηρίζει στο Insider ο Kelly Scott, θεραπευτής στο Tribeca Therapy in Manhattan. «Από κλινική άποψη η λέξη ‘ψυχοπαθής’ δεν σημαίνει κάτι».

Η κοντινότερη διάγνωση που αντικατοπτρίζει την στερεοτυπική παρουσίαση ενός ψυχοπαθή στην pop κουλτούρα είναι μια αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας.

Είναι μια ψυχική διαταραχή που προκαλεί στους ανθρώπους ΄ έλλειψη σεβασμού για το σωστό και το λάθος, ενσυναίσθησης ή την ευημερία άλλων ανθρώπων.

Ωστόσο οι άνθρωποι με αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας παρουσιάζουν συμπεριφορές που αντί για έναν ανθυγιεινό και τοξικό σύντροφο βλέπεις ένα απίστευτα χαρισματικό άνθρωπο που είναι πολύ καλός στο να προσποιείται ότι έχει συμπόνια.

Σύμφωνα με τον Scott υπάρχουν τέσσερεις ενδείξεις:

Σύμφωνα με τον Scott, οι άνθρωποι με αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας πιθανότατα μπορούν να ξεγελάσουν και να συμμετέχουν σε ένα οργανωμένο έγκλημα διότι αδιαφορούν αν θα κάνουν κακό στους άλλους.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, ένα από τα βασικά συμπτώματα είναι η έλλειψη της ηθικής και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βλάψουν τους άλλους οικονομικά, συναισθηματική ή ακόμα και σωματικά αν έχουν κάτι να πάρουν από αυτό.

Θέλει από όλα κάτι να κερδίσει κάτι που σημαίνει ότι θα εκμεταλλευτεί τους ανθρώπους γύρω του ακόμα και αν θεωρούνται οι αγαπημένοι του ή είναι η οικογένειά του, σύμφωνα με τον Scott.

Αυτό μπορεί να εκφραστεί με χειραγώγηση, ψέματα, κλοπή και άλλες επιβλαβής πρακτικής προς τον σύντροφό του, αναφέρει η Mayo Clinic. Αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να καταλήξουν σε σημείο κακοποίησης στη σχέση.

Οι ψυχοπαθείς σχεδόν πάντα παρουσιάζονται ως σωματικά επιβλαβείς ή δολοφόνοι στα media. Κι ενώ οι άνθρωποι με αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας κάποιες φορές μπορεί να είναι βίαιοι με τρόπο που δείχνει την έλλειψη συμπόνιας, δεν είναι κανόνας.

Κάποιες φορές η απουσία ενσυναίσθησης μπορεί να εμφανιστεί με πιο υπόγειους τρόπους, σύμφωνα με τον Scott.

Πηγή: marieclaire.gr

φωτιστικά inde.gr