6 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Οι Σέρρες τιμούν την μνήμη των “φρουρών” της πόλης – Κλειστά τα μαγαζιά και το ΙΕΚ


Με την δέουσα λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη αναμένεται να γιορτασθεί και φέτος η μνήμη των φρουρών της πόλης των Σερρών Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτας κ. Θεολόγου, στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, θα είναι οι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου, στον πανηγυρικό, πολυαρχιερατικό εσπερινό, που θα τελεσθεί στις 7:00, θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, θα προστεί της πολυαρχιερατικής θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ενώ τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Μετά τη θεία Λειτουργία, θα ακολουθήσει, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, η λιτάνευση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την παλαίφατη Ιερά Μονή Αγ. Ζώνης Σάμου και της σεβασμίας καὶ θαυματουργού εικόνος των Παμμ. Ταξιαρχών, η οποία θα ξεκινήσει από τον Μητροπολιτικό Ναό και θα περάσει από τις οδούς Ν. Πλαστήρα – Β. Βασιλείου – Ερμού – Πλ. Ελευθερίας, όπου θα τελεσθεί η ακολουθία της αρτοκλασίας και θα ολοκληρωθεί επιστρέφοντας από την οδό Κύπρου, στον Μητροπολιτικό Ναό.

Κλειστή η αγορά των Σερρών την Παρασκευή

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Σερρών ενημερώνει ότι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, ημέρα εορτασμού των Πολιούχων Αγίων της πόλης των Σερρών Παμμέγιστων Ταξιαρχών, τα εμπορικά καταστήματα των Σερρών θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστό την Παρασκευή το ΙΕΚ Σερρών

Κλειστό θα είναι την ερχόμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών, λόγω του εορτασμού των πολιούχων της πόλης Μιχαήλ και Γαβριήλ.