,

30 Δεκεμβρίου, 2021

Press Room

Οι δράσεις του Επιμελητηρίου Σερρών και ο Προγραμματισμός για την Νέα Χρονιά – Συνέντευξη τύπου του Πρόεδρου Αθανάσιου Μαλλιαρά


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε αρχικά στην επιτακτική ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, που αποτελούν ένα από τα μεγάλα θύματα της πανδημίας. Τόνισε πως μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων, όλα τα Επιμελητήρια της χώρας ζητούν άμεσα την  λήψη ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων, που συγκεκριμενοποιούνται στη σχετική ανακοίνωση που έχει εκδώσει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Πέρα από το ισχυρό πλήγμα σε οικονομικό επίπεδο όμως, το πιο θλιβερό και ανησυχητικό  όπως τόνισε ο κ. Μαλλιαράς είναι οι διαρκώς αυξανόμενες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές . Για τον λόγο αυτό τόνισε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα επέκτασης των εμβολιασμών, ως το μοναδικό μας όπλο απέναντι στον κορωνοϊό. Επισήμανε δε πως το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις ενίσχυσης του εμβολιαστικού κινήματος ,  όπως αυτή των εμβολιασμών από κινητή μονάδα που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στις Σέρρες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ελήφθη στο πλαίσιο των κοινών δράσεων που συμφώνησαν να υλοποιήσουν όλοι οι τοπικοί φορείς, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας, η οποία μάλιστα έτυχε θερμής ανταπόκρισης από πολλούς Σερραίους που έσπευσαν να εμβολιαστούν.

Με την ελπίδα τη νέα χρονιά τα πράγματα να αρχίσουν  να ομαλοποιούνται και να μπει επιτέλους ένα φρένο στην πανδημία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανακοίνωσε τη διενέργεια της SEREXPO στις 21-25 Σεπτεμβρίου του 2022 και παράλληλα ενημέρωσε πως προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO«ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ». Συγκεκριμένα τόνισε πως έχει ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική μελέτη και ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου ,που θα αφορά στην αποκατάσταση και στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του Επιχειρηματικού Κέντρου.

Επιπλέον ο Αθανάσιος Μαλλιαράς αναφέρθηκε στις δράσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το Επιμελητήριο στο διάστημα της σύντομης μέχρι τώρα θητείας του  , μετά την τραγική απώλεια του Χρήστου Μέγκλα.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις, η επαφή με όλα τα σωματεία του νομού ώστε να καταγραφούν προβλήματα και αιτήματα,  η  διενέργεια του SERRES AGRIBUSINESS με επιτυχία, οι σημαντικές δράσεις κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, όπως η ενίσχυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών με εξοπλισμό, η συγκέντρωση τροφίμων για τους πυρόπληκτους κι άλλες, είναι μερικά μόνο απ΄ όσα έπραξε το Επιμελητήριο εντός του 2021.

Ο κ. Μαλλιαράς επισήμανε επίσης την καλή συνεργασία που υπάρχει με όλους τους φορείς του νομού, η οποία όπως τόνισε θα συνεχιστεί και το νέο έτος, με στόχο όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και ευημερία σε όλους τους Σερραίους ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλα  τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την άριστη συνεργασία.