24 Μαρτίου, 2021

Press Room

ΟΕΒΕΣ 2021: Έτος αφιερωμένο στο 1821 και στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση


Το 2021 αποτελεί μια χρονιά ιδιαίτερης σημειολογίας για το έθνος μας καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία. 200 χρόνια από τη στιγμή που οι Έλληνες αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους και οι θυσίες των προγόνων μας οδήγησαν στην ελευθερία και στη συγκρότηση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, ακτινοβολώντας τις αξίες της Δημοκρατίας και του Δικαίου παγκοσμίως.

Η ελληνική επανάσταση υπήρξε σταθμός στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού, αφού οδήγησε, μετά από 400 χρόνια, στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, ενέπνευσε στις επόμενες γενεές των Ελλήνων διαδοχικές απελευθερωτικές εξεγέρσεις και εμψύχωσε τους Έλληνες σε καιρούς δοκιμασίας.  Στη σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης, υπήρξε κορυφαίο γεγονός αφού έφερε αλλαγές που έχουν αντίκτυπο ως τις μέρες μας.

Σήμερα, ο Αγώνας του ’21 αποτελεί τη διαρκή έμπνευση και κίνητρο για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, και μας διδάσκει ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις. Τιμούμε τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση και σεβόμενοι την ιστορία μας οραματιζόμαστε το μέλλον μας και στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και αλληλεγγύης, πως όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες.

Η επέτειος των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία ας σταθεί η αφορμή να αλλάξουμε νοοτροπίες και με βαριά κληρονομιά την εθνική μας ταυτότητα, τις κοινές μας αξίες, τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας και τον πατριωτισμό μας, να υπερκεράσουμε κάθε εμπόδιο που ορθώνεται μπροστά μας.
Ας τιμήσουμε την πατρίδα μας και τις θυσίες των προγόνων μας, κρατώντας ψηλά την Γαλανόλευκη Σημαία και υπενθυμίζοντας σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει Ελληνική Ψυχή.

Χρόνια πολλά!