14 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Οδηγός για τον ΕΝΦΙΑ: Πού θα βρείτε και πώς θα εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής -Πότε έρχονται τα εκκαθαριστικά


Η ώρα του ΕΝΦΙΑ έχει ήδη φθάσει, με εκατομμύρια ιδιοκτητών ακινήτων να ετοιμάζονται να λάβουν τα εκκαθαριστικά τους.

Από τη φετινή καταβολή του ΕΝΦΙΑ, υπενθυμίζεται, θα εξαιρεθούν οι κάτοικοι – ιδιοκτήτες ακινήτων 26 νησιών, που αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να αποσταλούν ηλεκτρονικά, εκτός απροόπτου, αύριο 15 Σεπτεμβρίου και θα προβλέπει έξι μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου.

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα βρείτε την ταυτότητα οφειλής

Υπενθυμίζεται ότι κάποιοι θα πληρώσουν φέτος λιγότερο ΕΝΦΙΑ, κάποιοι περισσότερο και πολλοί ακόμη… ίδιο ποσό με το 2019.

Μετά την αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, θα μπορείτε να δείτε την οφειλή σας σε αυτόν τον σύνδεσμο, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ (Taxisnet).

-Η είσοδος στην ενότητα του ΕΝΦΙΑ γίνεται από την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9», με την επιλογή του τρέχοντος έτους (2020) στη σχετική λίστα.

-Στη συνέχεια, επιλέγετε την καρτέλα «Πιστοποιητικά» και από τις διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2020.

-Ακολούθως, επιλέγετε χρήση και πληκτρολογείται τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου) του εμπράγματου δικαιώματος για το οποίο επιθυμείτε να εκδώσετε πιστοποιητικό (Σημ: Για κάθε Α.Τ.ΑΚ εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό).

Σε εκείνο το σημείο μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του πιστοποιητικού για έλεγχο των στοιχείων ή έκδοση.

φωτιστικά inde.gr