20 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

ΟΑΕΔ: Ξεκινά την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων


Ξεκινά αύριο, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, στις 11 το πρωί και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, η υποβολή αιτήσεων των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, για τη συμμετοχή τους στο «πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2019-2020».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά, κατά τη χειμερινή περίοδο και, συγκεκριμένα, από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως την 29η Φεβρουαρίου 2020.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι κάθε μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Λειτουργούν εκτός της διοικητικής περιφέρειας Αττικής, πλην της περιφερειακής ενότητας νήσων και του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλεως της Θεσσαλονίκης.

– Έχουν άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ σε ισχύ.

– Είχαν διακόψει τη συνεχόμενη λειτουργία τους τουλάχιστον για δύο έτη, κατά την προηγούμενη πενταετία 2014-2018 (συγκεκριμένα, εντός της χρονικής περιόδου από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου), εκτός εάν μετείχαν σε ένα τουλάχιστον από τα προηγούμενα όμοια προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας για τη χειμερινή περίοδο.

Οι νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργούν από την 1η Ιανουαρίου 2018 και να έχουν διακόψει τη συνεχόμενη λειτουργία τους, πριν από την 1η Νοεμβρίου 2018.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), με χρήση κωδικών πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού. Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης, οφείλουν να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) περιοχής αρμοδιότητας της επιχείρησής τους, προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο και τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωφελούμενοι είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι οι οποίοι συγκεντρώνουν τις εξής προϋποθέσεις:

– Απασχολούνταν στην ξενοδοχειακή επιχείρηση έως και τις 31 Οκτωβρίου 2019.

– Είναι δικαιούχοι του επιδόματος τακτικής ανεργίας κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 και

– δεν είχαν συνεχόμενη δωδεκάμηνη απασχόληση στην ίδια ή/και σε άλλη ξενοδοχειακή επιχείρηση, πριν από την 1η Νοεμβρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).