,

31 Αυγούστου, 2023

Press Room

Ο υπ. Περιφερειάρχης Κ.Μ. Βασίλης Ρόκος στα εγκαίνια της 37ης εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης.


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Ρόκος συνοδευόμενος από επιτελείο υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του ν. Πιερίας της ομάδας ΣΥΝ-εργασίας βρέθηκε στα εγκαίνια της 37ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης. Ο κ. Ρόκος περιηγήθηκε στον χώρο των περιπτέρων και συνομίλησε με τοπικούς φορείς και πολίτες.

«Η εμποροπανήγυρη στην περιοχή της Ανδρομάχης αποτελεί ένα πολιτιστικό θεσμό της πόλης και μέσο προώθησης του ίδιου του πολιτισμού μας, καθώς αναδεικνύονται τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας, όπως η παραδοσιακή μουσική με τα δημοτικά τραγούδια και τους χορούς του τόπου μας, η τοπική γαστρονομία, οι παραδοσιακές τέχνες και χειροτεχνίες που μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο», δήλωσε ο κ. Ρόκος.

«Το πρόγραμμα της ΣΥΝ-εργασίας για την ΠΚΜ εμπεριέχει προτάσεις για την δημιουργία σύγχρονων εκθεσιακών χώρων, όπως και για την διοργάνωση τέτοιου είδους πολιτιστικών εκδηλώσεων οι οποίες μπορούν να προσελκύσουν τόσο τους ντόπιους κατοίκους όσο και τους τουρίστες, να προβάλλουν την τοπική καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά αλλά και να συνεισφέρουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας», υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΚΜ.

Τέλος ο κ. Ρόκος προσκάλεσε τους πολίτες όχι μόνο του νομού Πιερίας αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας να επισκεφθούν την Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης.